20/04/2024 - 12:21
Més

    Conferència sobre els mitjans de comunicació i la qualitat d’informació amb Josep. L. Gómez

    Altres notícies

    En poc temps, els valencians hem perdut molts mitjans de comunicació, i justament els que eren en la nostra llengua. Des de la desparició forçada de les emissions de TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana de Radiotelevisió, fins a la clausura del repetidors que permetien escoltar Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, l’empobriment de l’oferta audiovisual al País Valencià ha estat imparable. El tancament implacable de RTVV deixa el País Valencià en un desert comunicatiu, d’intercomunicació i d’aparador, torna a relegar la llengua dels valencians a la llar, a les amistats, a l’escola si tens sort… Els (grans) mitjans que queden són monolingües en castellà i de referència estatal.

    I encara més: l’època crítica que travessem de penúries econòmiques s’afig a la crisi del canvi de model periodístic, la qual cosa es reflecteix en uns productes de qualitat no sempre reconeixible o de vegades inexistent.

    Per a parlar de tot això, hem convidat un gran expert en el món de la comunicació, el professor Josep Ll. Gómez Mompart, qui pronunciarà la conferència ‘Dieta mediàtica i qualitat de la informació’.

    Gómez Mompart és llicenciat en Història, llicenciat en Periodisme i doctor en Ciències de la Informació. És catedràtic de Periodisme a la Universitat de València i coordinador de la titulació de Periodisme, que va posar en marxa el curs 1999-2000.
    Anteriorment va ser professor titular a la Universitat Autònoma de Barcelona, director del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació i director de la revista científica Anàlisi. Quaderns de Comunicació i Cultura. També va ser president de l’Asociación de Historiadores de la Comunicación. Actualment és el director de la secció de “Producció i circulació de continguts” de l’Asociación Española de Investigación de la Comunicación.
    Ha estat professor convidat a una quinzena d’universitats arreu del món.
    És investigador principalment en història de la comunicació i història del periodisme; transformacions del periodisme en la societat de la informació; qualitat periodística; comunicació satírica; comunicació alternativa i moviments socials; i, comunicació i ciutat a Europa i Amèrica del segle XX.
    Durant una quinzena d’anys va ser periodista professional de premsa i televisió. Hi va treballar -entre d’altres mitjans, a més de col•laborar en molts periòdics- en la revista Mundo, en Diario de Barcelona i en Mundo Diario; va ser corresponsal de Doblón, cap de redacció d’El Viejo Topo, reporter de TVE i director i co-guionista del programa de TV3 L’ Ofici d’Aprendre.

    Això serà divendres 7 de març, a les 19.30 h, a l’edifici Lluís Vives del Campus d’Ontinyent, a l’av. del Comte de Torrefiel, 22. Entrada lliure.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -