L’Escenari Jove de la Vall d’Albaida donarà l’alternativa a grups novells en 12 municipis

0

12 municipis de la comarca s’han sumat a la iniciativa dels departaments de Cultura i Joventut de la Mancomunitat per a llançar l’Escenari Jove de la Vall d’Albaida, un nou projecte amb la intenció de donar suport i promocionar els grups locals de música jove de les Comarques Centrals Valencianes. Com explica el conseller de Cultura, Fede Vidal «Escenari Jove de la Vall d’Albaida naix amb la voluntat de potenciar els grups novells alhora que oferix una opció de qualitat i gratuïta als nostres municipis».

Sis grups participaran en la primera edició de l’Escenari Jove de la Vall d’Albaida: Germans Brothers i Sin Rastro amb les seues versions dels 80 i 90; el pop rock i la psicodèlia de Second Coming; el blues i el jazz dels anys 20 d’AC/DX DixieBand; el pop rock indie de Chicken Fan, i les versions actuals d’Entropia. Un ampli ventall de possibilitats estilístiques que, a més, com anuncia Vidal «tot i que l’ús social del valencià manté la seua energia en la comarca, tenim la responsabilitat d’incorporar-lo també als moments d’oci i de festa», per la qual cosa la major part de les actuacions seran en la nostra llengua i es versionaran temes al valencià.

Seguint l’estructura del projecte Contes a la fresca, els 12 municipis participants, rebran un grup o dos de la mitja dotzena de propostes seleccionades, a més de sumar com a teloner un grup local amb interès en iniciar-se en el món musical, però que encara no haja tingut l’oportunitat. L’Escenari Jove de la Vall d’Albaida que va arrancar divendres a la Pobla del Duc, visitarà hui Fontanars i completarà juliol a Montaverner el 28 i Benigànim, el 30. En agost estarà a Alfarrasí el 13. En setembre visitarà Montitxelvo l’1, Castelló de Rugat el 9, Carrícola el 23 Atzenta d’Albaida el 2. En octubre estarà a Bèlgida el 12 i a el Palomar el 21. També passarà per Bocairent amb data encara a confirmar.

Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida