La XVIII Mostra de Cinema comptarà amb el director David Trueba

0

La XVIII Mostra de Cinema d’Ontinyent comptarà amb la presencia del director David Trueba, protagonista del cicle de pel·lícules que es projectaran del 29 de novembre als 5 de desembre a les sales del Centre Comercial El Teler. Trueba, guanyador de diversos premis Goya, arriba després que en 2018 es fera homenatge a la mostra al seu germà, el també director Fernando Trueba, i aprofitarà la seua estada a la capital de la Vall d’Albaida, per presentar la seua novela “Tierra de campos”, una història literària que parla de l’estima, del desamor, de l’amistat i de la pèrdua, així com del pas del temps i de la celebració de la vida.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, i el President del Cine Club Utiye, Joan Enric Valiente, han donat detalls de la programació de la mostra, que s’obrirà el proper dimecres amb la presentació del llibre del 50 anniversari del Cine Club Utiye. Àlex Borell explicava que “enguany és un any molt especial per al Cine Club, el treball del qual es va reconèixer dins dels premis 9 d’octubre d’enguany. Ara l’Ajuntament també ha volgut implicar-se amb les activitats de la mostra perquè aquestes compten amb dos espectacles musicals de qualitat que de segur van a agradar molt”, manifestava.

Així, dimecres 27 de novembre, a les 20:00 hores al Saló d’actes de Caixa Ontinyent, dins de l’acte de presentació del llibre del 50é aniversari del Cine Club Utiye, es comptarà amb un concert d’Elena Aker (arpa) i Denis Bilanin (teclat) de la mà de la regidoria de Cultura; així com un audiovisual realitzat per Xavier Mollà, a més de fer-se un tast de vi i donar-se la possibilitat d’adquirir el llibre. 

Dijous 28, a les 19:30 hores i al Salo d’Actes de Caixa Ontinyent,  es comptarà amb una xarrada del director David Trueba, convidat homenatjat de la Mostra de l’Utiye col·loqui de cinema i literatura, i presentació del seu llibre “Tierra de campos”. Dijous 28 de novembre, a les 22:00 hores al Teatre Echegaray es farà la Gala d’homenatge a David Trueba, presentada per l’actriu ontinyentina Paula Albert, amb el concert “Obrigado II (Muito obrigado)” a càrrec d’AGR Nonet Grup & Perico Sambeat, oferit també per la regidoria de Cultura. 

Quant a les projeccions, hi haurà tres pases diaris del 29 de novembre al 5 de desembre, en horaris de 18 :00, 20:00 i 22:30 hores, amb films com “Soldados de Salamina”; “La silla de Fernando”; “Madrid, 1987″; “Vivir es facil con los ojos cerrados”; “Casi 40” o “Si me borrara el viento lo que yo canto”.