Cesc Biosca exposa la seua “Retrospectiva” a la Casa de Cultura

0

La Casa de Cultura d’Ontinyent acollirà durant el mes d’octubre una exposició retrospectiva de l’artista ontinyentí Cesc Biosca. La mostra, que prendrà el relleu de l’exposició fotogràfica dedicada a la DANA que ha tingut lloc en setembre, inclourà desenes de tapissos i il·lustracions del veterà artista, moltes d’elles amb referències a la seua ciutat natal.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, explicava que es de l’Ajuntament d’Ontinyent seguirem apostant per la cultura i l’art en totes les seues expressions, així com per les exposicions d’artistes locals que posen en valor els elements més representatius de la Vall d’Albaida i de la nostra ciutat. Per això, vull agrair personalment la contribució cultural i la gran tasca que durant dècades ha fet Cesc Biosca portant ben lluny el nom d’Ontinyent, el tèxtil tan característic dels seus tapissos i totes les referències a la ciutat que l’ha vist créixer”.

Així a l’exposició, que porta per títol “El mite d’Aracne i Atenea”, es podrà trobar referències a elements com el Pont Vell o la cúpula de la Puríssima, a més de símbols arquitectònics que han format part del teixit econòmic d’Ontinyent com el fumeral o la farinera. També es pot trobar referències a la natura i la muntanya de La Vall d’Albaida, representades en els tapissos i en les sèries realitzades a llapis compost així, com les il·lustracions on es veu representada la ciutat. Altre dels distintius que està present i envolta una gran part de l’exposició és el tèxtil, símbol i emblema dels ontinyentins i ontinyentines que es podrà veure als tapissos i a les il·lustracions.

L’exposició retrospectiva de Cesc Biosca romandrà oberta de l’1 al 31 d’octubre a la Casa de Cultura, de dimarts a dissabte, de 18:00 a 21:00 hores amb entrada lliure, sent necessària l’assistència amb mascareta i guardant la distancia social.