24/04/2024 - 5:53
Més

  Centenars d’il·lustracions de Joan Barberà s’integren a l’arxiu municipal d’Ontinyent

  Altres notícies

  Centenars de dibuixos i làmines realitzats per Joan Barberà Martínez han estat donats per la seua vídua Amparo Donat Vidal, a l’arxiu municipal d’Ontinyent. Donat es reunia en l’Ajuntament amb l’alcalde, Jorge Rodríguez, i el regidor coordinador de Govern Obert, Joan Sanchis, per fer-los lliurament de l’extens arxiu de que disposava d’il•lustracions realitzades per Barberà al llarg de la seua vida.

  Joan Barberà Martínez, mort el 31 d’agost de 2015 als 83 anys, va ser figura clau a la dinamització cultural i la conservació del patrimoni local a la segona meitat del segle XX. Tot i que va exercir professionalment vinculat a l’exportació del sector tèxtil, el que el va fer viatjar per tot el món, va ser una persona molt vinculada a l’activitat cultural i la defensa del patrimoni de la seua ciutat, on, entre altres coses, va ser un dels grans impulsors de la declaració del barri de la Vila com a Conjunt Històric Artístic Nacional per part del Govern d’Espanya.

  A les il•lustracions donades el patrimoni local ontinyentí és el gran protagonista, tot i que també hi ha dibuixos d’espais que li cridaren l’atenció en altres països com França, Mèxic o Estats Units. Una volta catalogades, les il•lustracions podran ser emprades per al seu ús en exposicions i conferències, estant estudiant-se des de l’àrea de cultura municipal l’organització d’una mostra de part d’elles centrades en Ontinyent.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -