10/12/2023 - 6:26
Més

  Carmen Agulló: “És un impuls per continuar treballant per fer comarca”

  Altres notícies

  La professora Carmen Agulló va rebre el guardó “Fer comarca” que atorga l’Institut d’Estudis Comarcals divendres passat al seu sopar anual. El guardó pretén posar en valor el treball de persones i entitats en favor de la cultura de la Vall d’Albaida, i en aquesta ocasió pel treball d’investigació en el camp de la història de l’educació durant la Segona República espanyola i el franquisme, i també la implicació personal en el treball per la igualtat de les dones en la societat i en la promoció i divulgació de la cultura de la comarca amb el col·lectiu Malva, del qual també forma part.

  Agulló assenyala que “Visc ací des de l’any 1979, espere continuar vivint. És un impuls per continuar treballant per fer comarca. Som una comarca que des d’un punt de vista administratiu no existim, però si que hi ha una consciència per part de la gent de la identitat comarcal”.

  Des de l’IEVA, el seu president Josep Calatayud, explica “el motiu és valorar el treball que entitats i col·lectius fan a favor de la nostra comarca. Hi ha una gran quantitat de persones com d’institucions que fan estes tasques, i que de vegades no són conegudes. Es tracta d’aprofitar este acte de reunió dels nostres socis per a donar-li un reconeixement”.

  El guardo és una escultura de l’artista albaidí Josep Sanjuan que acredita aquest premi. Al mateix acte va comptar amb la presència del president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Vicent Gomar; el conseller de Cultura i batle d’Alfarrasí, Fede Vidal; la directora general de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna, M. Teresa Cháfer; el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, Óscar Borrell; la batlessa de Carrícola, Susanna Cháfer; i el membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Emili Casanova, a més de membres de la junta directiva de l’IEVA i un nombrós grup de socis i simpatitzants.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -