12/06/2024 - 20:12
Més

  Caixa Ontinyent edita el disc de música festera “veu i ensenya”

  Altres notícies

  Commemora els càrrecs d’ambaixador i banderer de la comparsa Almogàvers en les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent de 2012.

  Obra Social de Caixa Ontinyent ha editat, dins del seu programa de publicacions, el disc “Veu i Ensenya”, commemoratiu dels càrrecs d’ambaixador i banderer que ostentarà la comparsa Almogàvers, en les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent en 2012.

  El CD es compon de 12 temes, bàsicament marxes mores i cristianes, moltes d’elles dedicades als integrants de la comparsa, interpretades pel “Cercle Musical Primitiva El Gamell” d’Albaida, amb la col·laboració del “Grup de percussió La Colla” i l’agrupació coral “Clarialba”, tots baix la direcció del prestigiós i reconegut compositor, professor i director ontinyentí Saül Gómez. El disc va ser gravat durant el concert oferit el passat 26 de maig en el Teatre Echegaray d’Ontinyent.

  La producció compta amb una tirada de 1.500 exemplars, que seran distribuïts, a partir de l’1 d’agost, per la pròpia comparsa i a través de les oficines de Caixa Ontinyent.

  Este tipus de publicacions reforcen el compromís de Caixa Ontinyent amb la investigació, protecció i divulgació d’aspectes autòctons del seu àmbit d’actuació, ja que les festes de moros i cristians compten amb gran arrelament en tota la zona, i amb una gran vinculació a la pròpia entitat.

  De fet, va ser en la Societat de Festers d’Ontinyent on es va concebre, en 1880, la constitució de la Societat de Socors Mutus La Previsora qui, en 1884, fundaria la Caixa d’Estalvis i Mont de Pietat d’Ontinyent.

  Amb esta nova publicació, el fons editorial Obra Social de Caixa Ontinyent disposa actualment de 34 discos i 85 llibres, una producció acumulada en 16 anys, en la que han participat, com a autors o intèrprets, més de 2.200 persones, i el volum de distribució del qual supera ja els 260.000 exemplars

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -