20/06/2024 - 23:38
Més

  Resum del Mig Any de Moros i Cristians 2018

  Altres notícies

  La festa tornava aquest cap de setmana als carrers d’Ontinyent amb la celebració del Mig Any de Moros i Cristians. Tres dies plens de festa i actes de tot tipus que servien per a anunciar la proximitat de les festes de 2018.

  Divendres de vesprada es donava el tret d’eixida amb la inauguració de l’Ontinyent Medieval, que convertia el centre històric de la ciutat en una vila de l’Edat Mitjana. Enguany, amb novetats.

  El Soc Àrab, dins el qual es podia trobar aquesta Vila d’Oficis, permetia als visitants visualitzar el bullici del dia a dia medieval, amb tot tipus de treballs vinculats a la creació d’instruments i altres productes.

  Pel que fa al mercat, s’estenia des de la Plaça major a la plaça de Baix, amb més de 110 llocs de venda de gastronomia i productes artesanals.

  Després de la inauguració, amb la cercavila amenitzada per la música del Regall i els balls del Grup de Danses d’Ontinyent, era el torn del pregó del Mig Any en la plaça de Baix, a càrrec del fester Vicente Esparza Mollà.

  Ja dissabte, durant el matí, el camp de futbol del Clariano, acollia les finals del mig any fester, on els càrrecs de la festa, aficionats i amics gaudiren de l’inici previ a la desfilada del mig any.

  A les sis i mitja de la vesprada, la desfilada del mig any era la protagonista. En primer lloc les comparses cristianes, encapçalades pels Almogàvers, comandats pel capità cristià de 2018, Manuel Penadés.

  La desfilada també tenia com a protagonistes a l’ambaixador i banderera cristians de la comparsa Estudiants, Juan Alonso i Susana Calabuig.

  Després del pas de les comparses cristianes, arribaven els exèrcits de la mitja lluna, amb el capità moro de 2018 per la comparsa Moros Espanyols, Enrique Galbis.

  També era un dia assenyalat per a l’ambaixador i banderer dels Moros Marinos, Miguel Ángel Fita i Gonzalo Revert.

  Aquesta desfilada es compaginava amb una actuació musical del grup local Limbotheque en l’esplanada de Tortosa i Delgado, convertida en “zona jove” d’aquesta edició de l’Ontinyent Medieval.

  Diumenge concloien els actes amb una missa, esmorzar de germanor i el Concert de música festera al Teatre Echegaray, a càrrec de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent.
  Aquest concert tancava el cicle que la setmana anterior obria l’Agrupació Musical d’Ontinyent. Aquestes dues cites musicals han servit per a presentar en societat diferents peces dedicades als càrrecs de la festa.

  En definitiva, un cap de setmana intens, ple d’activitats, música, festa i germanor, per celebrar que els Moros i Cristians d’Ontinyent del 2018 ja comencen a ressonar als carrers.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -