19/05/2024 - 23:20
Més

  Bocairent arranca el seu mes dedicat a les paraules amb Miguel Hernández

  Altres notícies

  Per quart any consecutiu, abril serà el mes de les paraules a Bocairent amb una programació integrada per set activitats que finalitzaran els dies 29 i 30 amb la Fira del llibre que enguany acompleix una dècada de celebració ininterrompuda. De fet, el certamen “ha esdevingut el dinamitzador per a completar la seua organització amb altres propostes i allargar la campanya de foment de la lectura”, tal i com destaca Xavier Molina, regidor de Cultura.

  El pòrtic el posarà aquest divendres, 31 de març, Miguel Calatayud qui va rebre el Premi nacional d’il·lustració en la seua segona convocatòria el 2009. Així, un dels gran noms del disseny del conjunt de l’Estat oferirà una xerrada a la biblioteca pública municipal en la que analitzarà els llibres i la lectura des de la perspectiva d’un il·lustrador.

  La dramatúrgia servirà dissabte (19.30 h al teatre Avenida) per recordar la vida i l’obra del poeta Miguel Hernández en la setmana en la qual s’ha commemorat el 75 aniversari de la seua mort a la presó d’Alacant. La companyia Crit posarà en escena un text de Daniel Tormo que, mitjançant tres actors, recorre el temps i les persones que d’alguna forma marcaren la trajectòria vital i els versos d’Hernández.

  La plaça de l’Ajuntament i els carrers dels voltants també quedaran engalanats durant abril amb la mostra de pintura als balcons ‘Paraules pintades’ que en la tercera edició duplica el nombre d’artistes fins als 42 mitjançant la col·laboració entre els consistoris de Bocairent, de Banyeres de Mariola i de Muro. A més, la implicació de les associacions Art-92 i Art Nostre contribuirà encara més si cal a engrandir aquesta proposta que exhibeix la interpretació plàstica de fragments literaris.

  La doble sessió de l’espai de lectura i de tallers infantils ‘Biblioparc’ –el dia 8 al mirador de la ronda Sud i el 22 al parc de la Derrota– o la presència de la rondallaire Almudena Francés a la biblioteca pública municipal amb ‘Això va ser i era’ el dia 21 completen ‘Abril, el mes de les paraules’. La iniciativa de la Regidoria de Cultura de Bocairent incentivarà la participació en les diferents activitats amb el sorteig d’un llibre electrònic entre els assistents a, com a mínim, tres de les propostes. No obstant això, Xavier Molina recalca que “l’objectiu no és altre que el nostre veïnat i els nostres visitants gaudisquen de les paraules de la forma més plena possible des de vessants ben diferents però ben enriquidores al mateix temps”.

  Font: Ajuntament de Bocairent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -