El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Juan A. Puchades, ha destacat que “aquest programa és una possibilitat ideal per conèixer tota la comarca en família o amics”, “aquestes rutes ofereixen una interessant  mescla entre cultura, història, patrimoni i oci”, ha continuat: “a través dels personatges il·lustres i destacats es revelen tots els atractius de la comarca.”.

El president ha indicat: “a pesar de les males condicions meteorològiques que van patir el darrer cap de setmana les rutes s’han portat a terme sense cap complicació”. Puchades ha agraït la participació i la col·laboració tant dels ajuntaments com del públic assistent en la dècima edició d’aquest programa.

Agullent-Obrim les portes de la VallEl passat dissabte 23 de febrer, a les 10:30h, es van congregar a l’ajuntament d’Agullent un grup de turistes per tal de realitzar la ruta pel municipi anomenada “Musica d’Agullent”.

El recorregut es va iniciar a la plaça Major i va continuar cap a l’ermita de Sant Vicent Ferrer (s. XVIII), la Font Jordana, els llavadors, l’església de Sant Bertomeu (s. XV-XVIII) i l’antic Molí Fariner (s. XV). Es va realitzar una parada especial al Fornet de la Neu on es va visionar un audiovisual sobre l’antic comerç de la neu. La ruta va finalitzar a l’Auditori Josep Maria Bru on els visitants van gaudir d’un tastet de música i gastronomia local.

El passat diumenge, 24 de febrer a les 10:30h, es van concentrar a l’ajuntament de Castelló de Rugat un grup de persones per tal de realitzar la ruta anomenada “La vida dels Borja a Castelló de Rugat”.El recorregut va consistir en la visita l’església Parroquial de l’Assumpció amb el relat del miracle del la Mare de Déu del Remei, el Palau Ducal dels Borgia (residència d’estiu) amb la representació de la mort del Duc Carles i Artemissa Doria (dona del 8é Duc  Francesc Pasqual de Borja) amb les seus dames de companyia, el casc antic, l’aljub o cisterna medieval, l’ermita de Sant Antoni Abat i Santa Barbera , el museu i el forn de la Gerreria . Ana Benavent , Maria Benavent , Aida Canet i Eva Ferrer del Ballet Tâo de Castelló de Rugat foren les encarregades de dites representacions.

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida a través del Departament de Turisme de la Mancomunitat i amb la col·laboració dels municipis de la comarca organitzen per aquest cap de setmana les visites guiades a les poblacions de Benicolet i Llutxent.

Dissabte 2 de març : Benicolet

Realitzarem la visita guiada per a conèixer l’església de San Joan Baptista (s. XVII), l’àrea recreativa Font Vella , el Complex Turístic“Entre viejos Olivos” i el Mas de Xetà. Al finalitzar la ruta hi haurà un refrigeri per a tots els participants.

Diumenge 3 de març: Llutxent

Realitzarem la ruta Bressol d’artistes i poetes  L’itinerari comença a la plaça de l’ajuntament, continuen la visita cap al palau Castell, on coneixerem a Gilabert de Pòxita, poeta valencià del s. XIV, després pujarem a l’ermita barroca de la Mare de Déu de la Consolació on descobrirem Alfons de Roig un artista, poeta i il·lustre personatge de Llutxent i visitarem el convent de Corpus Christi on coneixerem Fray Tomás Torres, autor de la Comedia ” La conquesta de València i miracle de Llutxent “. Aquesta obra data del 1812 i és l’origen de la festa de moros i cristians de Llutxent.

Programa Obrim les Portes de La Vall 2013