IniciCulturaAnna Freixas reivindica a Ontinyent “l’orgull d’envellir”

Anna Freixas reivindica a Ontinyent “l’orgull d’envellir”

L’escriptora i professora Anna Freixas reivindicava aquest dimecres a Ontinyent “l’orgull d’envellir” i la desdramatització del concepte de “ser vell”. Ho feia al Teatre Echegaray, en la ponència-col·loqui amb la que l’Ajuntament d’Ontinyent obria la programació quadrimestral de “Majors Actius”, i a la qual també presentava el seu llibre “Yo Vieja”.

A la seua intervenció, Freixas destacava que cal desdramatitzar el concepte de ser vell “perquè és un fet natural del que podem estar orgulloses i orgullosos”, tot reivindicant la lluita contra l’edadisme, la discriminació per edat a la societat. L’autora destacava com a elements útils en esta lluita l’impuls a l’aprenentatge continu a totes les edats, així com el pensament crític i la reflexió. Per a Freixas, les institucions han de plantejar-se si les accions que plantejen per a les persones majors contribueixen a atendre els seus interessos i no sols entretenir, “perquè la gent gran també vol aprendre, i els interessen les accions motivadores”.

L’autora també feia especial referència al paper del feminisme per millorar les condicions de vida en l’edat avançada, “de totes les persones, ja que el feminisme ha estat clau per a la llibertat, i al participar més les dones a la societat, esta millora, i amb ella també la vida dels homes”.

El regidor de Majors Actius, José Ragael Sanchis, destacava que l’activitat inaugural de la programació de Majors Actius “ens ha ajudat a retractar la realitat que afrontem les persones majors, a les quals a sovint es tracta com a objecte molest i sense capacitats, quan la realitat és que els i les majors poden aportar experiència i coneixement, i poden fer de tot sempre que ho permeta la salut. Per això amb Majors Actius continuarem amb l’aposta perquè la gent major estiga activa, reflexione amb activitats com aquestes, conega les serres i les plantes, faça excursions i viatges i sobretot que no es quede sempre a casa”, manifestava.

La regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, explicava que la participació de Freixas ha estat fruit de la col·laboració entre la seua regidoria i la de Majors Actius “per incorporar a la programació eixa visió feminista que apliquem de forma transversal a totes les àrees, en aquest cas reflexionant i reivindicant un envelliment diferent, trencant la imatge de les persones majors com a malaltes o sense ganes de fer coses, així com d’acceptar l’edat sentins-se be en el propi cos i fugint dels canons de bellesa que ens afecten especialment a les dones”, manifestava.

Amb aquesta activitat s’obri una programació que inclourà també classes de gimnàstica; rutes botàniques; representacions teatrals; classes de balls tradicionals; “passejades inclusives”; o viatges organitzats, podent ampliar-se la informació al telèfon 674753038 en horari de 10:00 a 14:00 hores.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular