28/02/2024 - 23:13
Més

  Albaida ja compta amb nova Junta Central de Moros i Cristians

  Altres notícies

  El divendres passat, reunits en assemblea, es va presentar la nova Junta Central de Moros i Cristians (JUCEF). Aquesta, amb representació de varies filaes, està encapçalada per Vicent Bellver, i compta amb Vicent Espí com a vicepresident, Rocio Galán i Maria Soler com a secretàries, Rafa Quilis i Ludi Martínez com a tresorers, Eugeni Guillen com a informàtic i disseny, Juan Carlos Sempere com assessor musical, D. Antonio Ferrando com assessor religiós i Mari Galán i Paloma Tormo com administratives. D’esta manera són les filaes Tuareg, Templaris, Maseros, Càbiles, Kalifes i Moros Nous les que componen aquesta nova junta. No obstant això, el President de la nova Junta Central, Vicent Bellver, va explicar que amb ells s’enceta una etapa on es donarà participació, amb veu i vot a tots el representants de la Junta i també a les filaes d’Albaida.

  La nova junta ja ha portat accions per tal de millorar la festa i així ho va comunicar a l’assemblea del passat divendres. Una d’aquestes accions ha sigut l’esclariment sobre tot allò relatiu a la disparada de la pólvora a l’acte de les Ambaixades. És per això, que la junta s’ha reunit amb l’Alcalde de Banyeres de Mariola, amb el Regidor de Festes del consistori i el Secretari de la Comissió de les seues Festes per tractar temes entre els quals es troben els relatius a la llicència per adquirir la pólvora, el procés per al permís d’armes en la disparada, així com els requisits per al magatzematge d’aquesta. Tots ells, temes que es troben contemplats en la nova normativa ITC 26, la qual afectarà la festa a partir del proper any 2019.

  Entre els punts debatuts el passat divendres destaquen els relatius al calendari fester, la diana i els ja populars “tardeos”. Pel que fa al primer, les dates que han estat fixades al calendari són la Proclamació de Càrrecs Festers (3 de març), el Concert Fester (7 d’abril) i el Mig Any fester (14 d’abril). Respecte al segon punt, i per tal d’impulsar i millorar l’acte de la Diana, es va proposar el disseny d’un nou itinerari el qual recorreguera totes les filaes participants així com altres accions que aniran perfilant-se. Per finalitzar, pel que respecta a l’organització dels “tardeos”, d’ara en endavant seran les capitanies les que tinguen prioritat a l’hora de rebre l’autorització oportuna del consistori i de la junta, per tal que siguen aquestes les que obtinguen una ajuda econòmica extra que contribuïsca a afrontar les despeses que suposa el càrrec.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -