30/05/2024 - 14:33
Més

  Aitana Sánchez-Gijón obrirà un intens semestre cultural a Ontinyent amb l’obra teatral “Malvivir”

  Altres notícies

  La coneguda actriu Aitana Sánchez-Gijón obrirà aquest mes de gener un intens semestre de programació cultural municipal a Ontinyent. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, presentava aquest dilluns el conjunt de la programació, que inclou també actuacions d’artistes i companyies de primer nivell com els actors Pepe Viyuela i Cayetana Guillem-Cuervo; la soprano Montserrat Martí Caballé; el màgic Jorge Blass; Sedajjazz; Aulos Madrid; Olympia Metropolitana o Albena Teatre, entre d’altres.

  Borrell destacava que “l’objectiu es continuar apostant per una programació estable i de qualitat. Una aposta que pren forma en una proposta de cultura segura, sempre complint amb les mesures de seguretat establertes, i que combina aquest semestre produccions estatals i valencianes molt potents, on el teatre va a ser el principal atractiu, però on també tindrem música o dansa”, avançava.

  Així, la primera cita serà divendres 28 de gener al Teatre Echegaray amb l’obra “Malvivir”, amb Aitana Sanchez-Gijón, Marta Poveda i Diego Morales, que narra la vida secreta d’Elena de Paz, en una tragicomèdia sobre la llibertat i la supervivència al segle XVII que suposa un rescat de la literatura picaresca femenina del Barroc.

  El dia 11 de febrer, també divendres al Teatre Echegaray, serà torn per a un recital d’òpera i sarsuela de la mà de la soprano Montserrat Martí Caballé i el baríton Luis Santana, amb peces de Donizetti, Rossini, Mozart, Manuel de Falla o José Serrano, entre d’altres. Poc després, diumenge 13 de febrer al mateix escenari, arribarà l’espectacle de dansa “La Mort i la Donzella” de Institut Valencià de Cultura, una revisió del quartet de corda núm.14 en re menor de Franz Schubert guanyadora de 3 premis Max en l´edició de 2021: millor espectacle de dansa, millor coreografia i millor disseny d’il·luminació. També en febrer, el dia 20 a la Sala Gomis es posarà en escena l’espectacle infantil “Les 3 porquetes” de la companyia Xarop Teatre.

  Ja en març, diumenge dia 6 arribarà al Teatre Echegaray el conegut actor Pepe Viyuela, amb la companyia Lantia Escènica, una producció de gran format amb 8 actors i actrius per representar el “Tartufo”, de Molière, un clàssic teatral escrit en 1695, i la seua sàtira universal sobre la impostura i la mentida. També en març, diumenge 27, serà torn a l’Echegaray per al màgic Jorge Blass, i el seu espectacle d’efectes impossibles i visualment espectaculars, amb aparicions, desaparicions i màgia interactiva en la qual el públic és protagonista, que han dut a Blass a actuar a teatres i televisions de Las Vegas, Hollywood o Shangai; i rebre premos com la Vareta Màgica d’or en Monte Carlo o el premi Siegfried and Roy a Las Vegas.

  En abril, diumenge dia 3, arribarà l’obra teatral “Puertas abiertas”, una coproducció de Hold Principal, SL, Teatre Romea i Teatre Espanyol que encapçala l’actriu Cayetana Guillem Cuervo, i que aborda el terrorisme islamista posant en qüestió tòpics i prejudicis, en un diàleg entre dues persones, membres de dues comunitats enfrontades. També en abril serà torn per a l’obra teatral “El mètode Gronholm”, de la companyia valenciana Olympia Metropolitana, amb actors com Ferran Gadea, Rebeca Valls, Jordi Ballester o Diego Braguinsky, amb una sàtira sobre el món dels processos de selecció de personal. I divendres 29 d’abril tornarà la música, en aquest cas amb el quintet de vent “Aulos Madrid” nascut en 1990 en el si de l’Orquestra Nacional d’Espanya, i del que forma part l’oboe ontinyentí José Mª Ferrero.

  Finalment, en maig, la programació inclou a l’Echegaray les actuacions de l’emblemàtica banda Sedajazz Big Band & Albert Sanz divendres 13 de maig; i divendres 27 de maig l’obra de teatre “128 Batecs per minut” de la també companyia valenciana Albena Teatre. Àlex Borrell destacava que tota esta programació “es complementa a la perfecció amb la que oferiran les associacions culturals locals i amb els concerts de l’Orquestra Simfónica Caixa Ontinyent, resident al Teatre Echegaray, la programació de la qual presentarem en breu”. Borrell animava a la ciutadania d’Ontinyent i la comarca “a gaudir d’una programació que ens permetrà gaudir d’espectacles de primer nivell, sense haver de desplaçar-se a grans capitals i a preus assequibles”, manifestava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -