El passat dissabte 12 de novembre, a les 9h del matí, es varen donar cita a l’ajuntament de Carrícola, més de 50 persones per tal de realitzar la Ruta al voltant del parc escultòric Biodivers. La ruta va començar pel barranc del Castellet, utilitzant el nou accés al castell de Carrícola. Després de visitar-lo van continuar fins a la Font del Melero on van esmorzar. Per a la tornada van agafar la senda del Castell i van observar part de les escultures d’artistes de la comarca com Josep Sanjuan, Rafa Amorós, Eduard Corbi, o Ernest García, obres realitzades en pedra dins del moviment artístic “Land art”. La ruta va continua per la zona de l’aigua, per tal de descobrir el patrimoni hidràulic islàmic, amb els aqüeductes i la recuperació del sistema de reg islàmic de basses i sèquies, on va finalitzar el recorregut pel parc escultòric BIODIVERS. La ruta va ser guiada pel tècnic de l’ajuntament Pedro Altabert.

El passat diumenge 13 de novembre, a les 9h del matí, l’ajuntament de Salem va acollir a  unes 150 persones procedents de diferents racons de la nostra geografia, amb el propòsit de realitzar la ruta SL-CV 122: La Senda dels Nevaters de Salem a la Barcella. L’alcalde de la població, Fernando Hernandez, va donar la benvinguda i va acompanyar a tots els assistents durant tot el recorregut. L’itinerari va començar des de l’ens passant per la font de la Barcella i el barranc de les coves -de importància arqueològica- fins la caseta del sastre, on van gaudir de magnifiques vistes de la penya del Benicadell. Després van enllaçarem amb la pista forestal que puja fins l’alt de la Barcella des del Port de Salem, i van descobrir les restes de l’antic castell islàmic dels segles XII-XIII. Als peus del castell van observar la nevera del Castellet o de la Barcella (706 m.s.n.m), on van esmorzar i l’Ajuntament va convidar a refresc, pericana i timó. El camí de tornada es va realitzar per una ruta alternativa que enllaçava amb la pista forestal i al poble de Salem.

El dissabte dia 19 de novembre: Castelló de Rugat

Realitzarem la ruta per la serra. A les 9h de matí, des de l’ajuntament de Castelló pujarem cap la penya Blanca passant pel corral del Roig fins al corral de Poldo. Desprès visitarem la nevera del Castellet i farem en camí de tornada al poble. La longitud total és de 10 km i el temps aproximat és de 3h 30 min, presenta una dificultat mitja. Mereix la pena descobrir l’entorn i la nevera del Castellet. A la finalització hi haurà un refrigeri per als participants.

El diumenge 20 de novembre: Pinet

Realitzarem l’excursió al Surar de Pinet. A les 9h de matí, des de l’ajuntament de Pinet eixirem cap al camí de la font del castell, passarem pel camí del pujol, agafarem el camí fins arribar al surar. Observarem la flora i fauna autòctona. Finalitzarem amb un recorregut pel paratge natural i la micro reserva. La longitud total és de 9 km i el temps aproximat és de 5 hores, presenta una dificultat mitja però mereix la pena descobrir el paratge del Surar.