09/12/2023 - 18:15
Més

  Teresa Lanceta, Patricia Gómez i Mª Jesús González guanyadores dels Premis Alfons Roig de la Diputació

  Altres notícies

  El Monestir de Corpus Christi de la localitat de Llutxent ha sigut el marc escollit per a presentar una nova edició dels Premis d’Arts Visuals de la Diputació de València, Alfons Roig, que enguany ha tingut com a protagonistes a les artistes Teresa Lanceta, Patricia Gómez i Mª Jesús González.

  La trobada de dissabte va comptar amb la presència del diputat de Cultura, Xavier Rius, com a organitzador dels premis, i entre altres autoritats, el diputat de Patrimoni, Andreu Salom i l’alcaldessa de Llutxent, Xaro Boscà, tots amfitrions d’un espai emblemàtic com és el monestir propietat de la Diputació de València, i que compartix activitats culturals amb Llutxent i les comarques de la rodalia.

  La nova edició dels Alfons Roig s’ha desenvolupat en els patis del claustre, amb la conducció del periodista Zequi Castellano i l’acompanyament musical del grup Seda Jazz. Esta és la segona edició dels premis d’arts visuals de la Diputació desplaçada a Llutxent, a un espai emblemàtic pel seu valor patrimonial i pels vincles emocionals i afectius de la figura d’Alfons Roig amb l’entorn.

  Cal recordar que Alfons Roig, sacerdot i professor d’art, va jugar un paper fonamental durant els anys 70 i 80 en la difusió dels corrents artístics europeus en les nostres terres. El seu lloc de residència fou durant un temps l’ermita annexa al monestir de Llutxent, un reconegut punt de trobada per a intel·lectuals i artistes. L’ermita i el monestir de Llutxent foren, a iniciativa de Roig i durant un temps, un lloc de peregrinació informal per a parlar sobre les tendències culturals en l’Europa de les acaballes del franquisme i els inicis de la transició.

  Les artistes premiades

  Els premis passen per ser uns dels millor dotats econòmicament del panorama estatal, sent dotat amb 20.000 euros el premi al concurs i amb 25.000 euros el premi a la trajectòria. A més, el premi compta amb el suport i assistència de l’equip tècnic de l’àrea de Cultura per a la promoció posterior del premi en forma de publicacions i exposicions.

  Les guanyadores del premi al millor projecte, Patricia Gómez i María Jesús González, han passat per l’escenari de Llutxent i han pogut parlar en directe del seu treball, que respón a un vell interés pels temes socials i pels espais de la memòria que habiten persones que voregen la marginació, siga per qüestions econòmiques o per qüestions de salut mental. Elles han rebut un premi de 20.000 euros i el compromís de desenvolupar i presentar el seu projecte en públic en la tardor de 2023 en l’espai del Centre del Carme de Cultura Contemporània de València (CCCC).

  Per altra banda, Teresa Lanceta, nascuda a Barcelona (1951) i afincada des de fa temps a Mutxamel, va convocar el consens unànim del jurat per a poder rebre el premi a la trajectòria Alfons Roig 2022. Lanceta compta també amb el suport dels Servei de Cultura per a poder presentar una publicació específica sobre el seu treball, prevista per a 2023. Teresa Lanceta està hui en plena efervescència cultural i amb molts projectes expositius en marxa, tant a Europa com als Estats Units.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -