16 obres candidates al 19é premi de literatura eròtica de la Vall d’Albaida

1

El 19é Premi de literatura eròtica La Vall d’Albaida espera ja la resolució del jurat que es donarà a conèixer el pròxim 29 de juny durant el transcurs d’una gala a l’auditori Josep M. Bru d’Agullent que barrejarà “música, performance i sensualitat a parts iguals”, segons anticipa el conseller de Cultura de la Mancomunitat, Julià Engo, amb una posada en escena a càrrec de la companyia Francachela Teatre “atrevida, innovadora i especialment adaptada per a l’ocasió”. Per això, el president de la institució organitzadora, Filiberto Tortosa, convida a tota la comarca a “un acte que mostra el millor d’esta terra”; a més, “enguany continuem amb la intenció de difondre’l per tots els nostres municipis, de forma que en les últimes cinc convocatòries hem visitat llocs emblemàtics de cinc poblacions diferents”. De fet, l’alcalde de la localitat amfitriona, Jesús Pla, destaca “l’orgull que per a nosaltres suposa acollir una cita d’aquesta magnitud perquè és una de les propostes més importants impulsades per la Mancomunitat; al mateix temps que suposa la consolidació de la instal·lació com un referent cultural després de la seua completa renovació”.

Tortosa encapçala també el jurat encarregat d’elegir l’exemplar més destacat entre els 16 aspirants. Per a d’això, estarà acompanyat per Xavier Mínguez, com a guanyador de la darrera edició; per Enric Salom, en representació d’Edicions Bromera; per Imma Descalç, de l’Institut d’estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), i per Mara Vicent, elegida per la Coordinadora d’escoles en valencià comarcal. D’aquesta forma, “es pretén obrir la proposta a alguns dels col·lectius que més s’han significat en la defensa de la nostra llengua”, en paraules de Julià Engo “ja que per primera vegada hem cedit dos llocs a les persones nomenades per aquestes dos entitats”.

Els 16 textos presentats compten amb una variada procedència que s’estén des de Barcelona a Alcoi passant per Manresa, Tarragona, la Vall d’Albaida o València. Pel que fa als autors, sis s’han decantat per l’ús de pseudònims, dos per l’anonimat i dels altres huit hi ha set homes i una dona. La recompensa per al millor original són 4.000 euros i la seua publicació per Edicions Bromera a més del reconeixement de conquerir “un dels guardons més singulars de les nostres lletres que ens situa en la punta de llança de les actuals propostes culturals valencianes”, tal i com destaca el conseller de Cultura.

Al seu torn, el president de la Mancomunitat i del jurat apunta la necessitat “de seguir promocionant la Vall d’Albaida mitjançant iniciatives de tanta rellevància com aquesta”. Igualment, incideix “en l’aposta de la institució per una de les nostres senyes d’identitat” encara que “ens hem vist obligats a una important reducció de despeses que afecta també la dotació econòmica” necessària “per tal d’assegurar la continuïtat d’una convocatòria tan peculiar dins del món literari valencià”. Així, Filiberto Tortosa conclou que “el Premi de literatura eròtica ha de ser un reflex de la gestió que volem per a la nostra entitat ja que ens converteix en un referent per a d’altres per l’optimització de recursos que suposa i que ens faça enorgullir-nos de la terra blanca en la que vivim”.

Obres presentades

Núm. Títol Autor

1

La Simanya Antoni Jaquemot Ballarin

2

Estima per a tres Daniel Balaguer Nácher

3

La bacanal dels Andris Tiziano Vecellio (pseudònim)

4

Antologia eròtica: balls, cobles i cançons Anònim

5

Pere el Gran Anònim

6

El llibre del Repartiment Bernat Martorell (pseudònim)

7

Vides lascives Esther Ribot (pseudònim)

8

L’olor del pensament Irma (pseudònim)

9

La línia de l’horitzó Josep M. Aparicio

10

La fragilitat dels cors i dels infarts Joan Carnisser (pseudònim)

11

Les aventures sexuals del meu germà xicotet Paco Pla Cortés

12

La proposta Sergi Xirinacs

13

Illa de Catatuga: aventures i naufragis Òscar Pàmies

14

Els tres amants Jaume Piquet Alcazar

15

La mirada dels sexes Cristina Hernández Ferrer

16

Clara. El teorema de Gödel N. (pseudònim)
Publicitat

Comments are closed.