IniciCulturaAl voltant de 150 persones a Agullent i Bèlgida en el programa...

Al voltant de 150 persones a Agullent i Bèlgida en el programa d’Obrim les portes de la Vall

El passat dissabte 18 de febrer, a les 10:30h del matí, es varem donar cita a l’ajuntament d’Agullent un grup de turistes arribats de tots els racons de la nostra geografia per tal de realitzar la ruta “Seguint la remor de l’aigua”. L’alcalde de la població, Jesús Pla, va donar la benvinguda a tots els turistes i va explicar part de la història de la població. Durant l’itinerari es va visitar la plaça major, el molí fariner (s. XV), l’església de Sant Bertomeu (s. XV-XVIII), els safareigs , la Font Jordana, l’ermita de Sant Vicent Ferrer (s. XVIII) i el fornet de la neu, finalitzada la visita l’ajuntament va oferir un refrigeri per a tots els assistents.

El passat diumenge 19 de febrer, a les 10:30h del matí , l’ajuntament de Bèlgida va acollir al voltant de 75 persones per tal de realitzar la visita guiada al municipi on van poder descobrir de primera mà les tradicions i les festes de carnestoltes. L’intinerari va transcorre per l’església de Sant Llorenç Màrtir, la Torre de l’antic Palau s. XIV que alberga la col·lecció arqueològica de Mariano Jornet Perales, la nevera, el safareig i la llar de Jubilats on es va projectar vídeos de les festes i de les tradicions de Bèlgida. Finalitzada la visita, l’ajuntament va organitzar un dinar de germanor per fer partícip a tots els turistes de la dansada.

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida a través del Departament de Turisme de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida i amb la col·laboració dels municipis de la comarca organitzen per aquest cap de setmana les visites guiades a les poblacions de Quatretonda i El Ràfol de Salem.

Dissabte 25 de febrer: Quatretonda

Es realitzarà la ruta anomenada “L’any 1803 la pesta va envair aquest vila” on es visitarà l’església de Sants Joans, es baixarà pel carrer nou fins arribar a l’ermita de San Josep, finalitzada la ruta s’oferirà una degustació gastronòmica a tots els assistents.

Diumenge 26 de febrer: El Ràfol de Salem

Realitzarem la ruta anomenada; “El Miracle de San Blai” on visitarem el cas antic del municipi, l’església Nª Sª dels Àngels, el museu de l’oli “Almàssera el Salvador i l’ermita de San Blai on es representarà teatralment el miracle de San Blai”.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular