20/07/2024 - 23:37
Més

  Ontinyent, exemple de bones pràctiques a la Cantereria

  Altres notícies

  Ontinyent ha estat present estos dies en distints mitjans autonòmics i nacionals per haver pres una decisió “inédita”, “audaz”, “ejemplar” i “inusual”. Aquests són alguns dels qualificatius expressats per experts, periodistes, comentaristes i tuiters després que l’Alcalde Jorge Rodríguez es reunira amb el conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, el vicepresident Rubén Martínez Dalmau, per presentar-li el projecte de regeneració de la Cantereria, el cost del qual superarà finalment els 3 milions d’euros. Un projecte, finançat per l’Ajuntament i la Generalitat, que prepara la ciutat per a futures catàstrofes climàtiques i que mostra, una vegada més, la capacitat del Govern d’Ontinyent d’afrontar els reptes més complexes amb determinació.

  Estem acostumats a la reacció d’una administració pública convencional després de cada tempesta: grans discursos, proclames i reivindicacions foradades i poques concrecions. En canvi, en el Govern de Jorge Rodríguez sempre preferim els fets al “postureo”. Pense que la dedicació és una de les qualitats més importants en un polític, encara que soc conscient que hi ha càrrecs públics que trauen més profit personal prenent-se cafès, enredrant i millorant la seua posició aprofitant circumstàncies alienes. La nostra manera d’entendre la política, en canvi, és aquella que té com a objectiu donar solucions als problemes del nostre veïnat treballant, dialogant i gestionant.

  Perquè la política com l’entenem des del Govern d’Ontinyent necessita molta dedicació. O com diem els valencians i les valencianes: tindre el cabet en la faena. Precisament, aquest projecte que vam presentar al vicepresident Dalmau és un bon exemple d’eixa dedicació que comentava. Es tracta d’un projecte que comporta moltes hores de treball, de reunions amb el veïnat, de tràmits burocràtics i d’informes tècnics per tal de dur-lo endavant. Entre les tasques que ens esperen es troba l’adquisició dels immobles, la gestió de les ajudes, l’adquisició dels talussos; la redacció dels projectes de sosteniment dels talussos, del projecte de demolició dels immobles i el projecte de regeneració urbana de la Cantereria. En acabant encara faltarà l’execució del projecte de sosteniment dels talussos, demoldre els habitatges i, finalment, la construcció de la nova zona inundable.

  Tot l’aparell administratiu de l’Ajuntament d’Ontinyent posat al servei del desenvolupament d’un pla de regeneració que té un doble objectiu: que els veïns i veïnes visquen en un lloc segur i que el riu Clariano recupere allò que és seu. Certament la decisió que vam prendre no va ser gens fàcil però la ciutadania d’Ontinyent ens ve elegint de manera majoritària perquè sap que gestionem els recursos públics de manera eficient, rigorosa i honesta. El veïnat de la Cantereria i la societat, en general, han aplaudit la mesura i li donen suport sobretot perquè els ha paregut una solució definitiva i coherent amb allò que pensem la majoria de la població. Governem per a tota la ciutadania independentment del seu origen, de les seues capacitats, del que pensen o en quin barri visquen. Ontinyent, som totes i tots. Per això, creiem que escoltant, dialogant i sense imposicions millorarem la nostra ciutat i seguirem fent que Ontinyent evolucione.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -