El Consell frena el malbaratament, frena la mala gestió i l’absolut menyspreu del PP

0

Segons el PP, «el Consell frena la educación, frena la sanidad y la vertebración de la comarca».

El PP ha d’assumir que és l’oposició. Ja no gestiona (ni roba) els diners dels valencians ni decideix on invertir-los. El que han perdut a les urnes ho pretenen guanyar amb mentides, denúncies sense cap base, les manipulacions a què ja ens tenen acostumats i declaracions tan absurdes com la de dalt.

El Consell el que ha frenat és el malbaratament, la mala gestió i l’absolut menyspreu i oblit per part de l’administració que hem patit a la Vall d’Albaida amb el govern del PP. Hi ha més inversió que mai en educació, en sanitat i en infraestructures. I això, amb uns pressupostos i un infrafinançament que ens aboquen quasi a haver de fer màgia per a poder arribar a tot.

Quan parlen del desdoblament de la CV-60, la CV-650, la intersecció de Torrefiel amb el Dos de Maig, millores als centres educatius, l’EOI i el Palau de Justícia, o no tenen memòria o la falta de vergonya els ha superat tots els límits: no tenim res d’això pel culpa del PP. Tan fàcil d’entendre, tan obvi i tan real com això.

Que Maria José Català s’atrevisca a parlar ara d’inversió en educació és poc més que un acudit amb molt mal gust. Català passarà a la història per haver fet el pitjor dels atacs contra l’educació valenciana. La consellera que més va retallar en educació pública i en drets de les famílies, en beques i en infraestructures. O no recorda la quantitat d’escoles en barracons i els més de mil milions d’euros que van robar a través de l’empresa CIEGSA per a la construcció de noves escoles? I ara pretén anar d’abanderada de la inversió en educació?

De les retallades en educació del PP hem passat a recuperar tot el professorat que el PP va deixar a l’atur, Xarxa Llibres, el Pla Edificant i la recuperació de beques, tant de llibres i materials com les de transport. Els menjadors obrin en setembre i en juny, i cap xiquet ni xiqueta es queda sense dinar ni sense llibres per falta de diners. Perquè l’educació és un dret i no un privilegi per a qui se’l pot pagar, com pretenia el PP amb les seues retallades.

Amb l’EOI d’Ontinyent sembla que també perden la memòria. La responsabilitat de no tindre-la a Ontinyent és exclusivament del PP.  El senyor Alfonso Rus, president de la Diputació en aquell moment i Máximo Caturla, amic de Rus i delegat a CIEGSA, van pactar fer a Xàtiva l’EOI que tocava fer a Ontinyent. Molt alumnat d’Ontinyent ha hagut d’anar a Xàtiva, cosa que ha fet descendir la matrícula a la nostra ciutat. S’està treballant de valent per a poder arribar al mínim d’alumnat exigit per a poder demanar una EOI pròpia comarcal a Ontinyent.

Respecte a la intersecció de Torrefiel amb el Dos de Maig, en juny es van licitar les obres de la nova rotonda, desbloquejant així una promesa del Consell realitzada el 2008 (qui governava en 2008, senyores i senyors del PP? Poden tindre més vergonya?). I, pel que fa al Palau de la Justícia: si actualment els jutjats estan com estan és justament per l’oblit sistemàtic dels anteriors governs del PP. El Botànic, junt amb l’Ajuntament d’Ontinyent, fa ja mesos que estan estudiant els terrenys adequats per a la construcció d’uns nous jutjats i han donat resposta de manera immediata a la falta de lloc del jutjat número 3. De què parlen vostés?

En sanitat, s’està treballant per recuperar per al sector públic el que el PP havia privatitzat i per recuperar la dignitat als centres de salut i hospitals després de les retallades. També podem recordar al PP per què no tenim un hospital comarcal a Ontinyent i com el tindrem en un futur pròxim gràcies al nou govern de la Generalitat. Per cert, que l’Ajuntament d’Ontinyent encara estem a l’espera de saber què passarà amb els terrenys que «no anaven a costar un euro als ontinyentins» (recorden Lina Insa i Camps a Ontinyent inaugurant-ne la maqueta?).

També podem parlar de la línia Xàtiva-Alcoi, la CV-60 i la CV-650 si volen. Ens alegrem si ara se sumen a les reivindicacions històriques de la comarca. Una llàstima que durant els 20 anys que van estar governant, no en recordaren cap i no feren absolutament res, com tampoc fan ara quan els partits del Govern del Botànic les reclamem al Congrés dels Diputats. O sí, sí que hi fan alguna cosa: votar en contra.

Per a poder exigir al Consell inversions, cal que primer arriben a la Generalitat des de Madrid, així que és allí, al Congrés dels Diputats, on cal reclamar-les. No deixa de ser curiós (per ser educada), que el PP «valencià» votara en contra, junt amb Ciudadanos, a totes i cadascuna de les esmenes dels partits que conformem el Botànic en què exigíem el que considerem que se’ns deu i que sí que s’atorga a altres comunitats autònomes de manera més objectiva tenint en compte el pes poblacional.

En la reunió que representants del PP valencià han tingut amb regidors, regidores i alcaldes de la Vall d’Albaida, «els populars» han perdut absolutament el nord. Obliden que tenim memòria. Exigeixen inversions que no es poden fer per culpa seua, infraestructures que no tenim per culpa de la seua mala gestió i malbaratament i, damunt, acusen el Consell de no voler invertir on el PP proposa. Més absurd, impossible.

Senyores i senyors del PP: deixen de mentir, de marejar i deixen treballar. Deixen de fer-nos perdre el temps que no tenim perquè hem d’estar arreglant el seu desastre de gestió.

Ja posada a demanar: tinguen una miqueta més de vergonya i estudien un poquet el que critiquen i exigeixen ara al Consell, no siga cas que fóra absoluta responsabilitat de vostés quan governaven i facen el ridícul.