27/10/2024 - 17:16
Més

    Estalvi de 70.000 € en interessos per Ontinyent en cancel·lar préstecs amb ajudes europees

    L’Ajuntament d’Ontinyent ha fet un pas significatiu en la seua estratègia econòmica amb la reducció d’un 15% del deute municipal en tan sols un any. Aquesta disminució es deu a la cancel·lació de dos préstecs antics per un valor total de 736.250 euros, una acció que suposarà un estalvi de 70.000 euros en interessos per a les arques públiques. El pagament s’ha pogut dur a terme gràcies a l’arribada de fons europeus del programa EDUSI i a una nova aportació del Consell, destinats també a projectes de millora com el de la Cantereria.

    L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha explicat que aquesta acció forma part d’una política econòmica centrada en la sostenibilitat i la reducció de l’endeutament públic. Els dos préstecs, signats en 2006 i 2008 amb interessos elevats que oscil·laven entre el 3,69% i el 4,30%, han pogut ser amortitzats de manera anticipada, permetent a la ciutat recuperar nivells de deute previs a la pandèmia.

    Un esforç continuat de gestió econòmica

    Segons Rodríguez, el context actual ha permés utilitzar els recursos disponibles en la cancel·lació d’aquests préstecs, una decisió que “és fruit de la bona gestió econòmica que venim fent des de 2011”, any en què el deute municipal es trobava en màxims històrics de 20,5 milions d’euros. Amb les accions successives, l’Ajuntament ha aconseguit reduir el deute acumulat més del 50% des d’aquell moment, augmentant alhora la capacitat d’inversió i de captació de fons d’altres administracions per a millorar la qualitat de vida a la ciutat.

    El regidor d’Hisenda, Juan Pablo Úbeda, ha detallat que la cancel·lació anticipada dels préstecs permetrà a l’Ajuntament estalviar fins a 804.362,57 euros en interessos d’ací a l’any 2029. Aquesta quantitat suposa, en termes pràctics, l’equivalent a finançar projectes com la reurbanització del Pont Vell o les obres d’adequació al grup d’habitatges de Ramón Llin. “És un volum d’estalvi significatiu que demostra que tenim els comptes sanejats i fem una política econòmica responsable”, ha afirmat Úbeda.

    Deute reduït i capacitat d’inversió per als reptes futurs

    Amb l’amortització d’aquests préstecs, el deute municipal es tancarà l’any 2024 en 9,9 milions d’euros, una xifra que representa una reducció del 14,45% respecte als 11,6 milions de desembre de 2023. Aquesta baixada s’afegeix a altres actuacions d’inversió en projectes clau per a Ontinyent com el finançament de l’hospital o les intervencions de resposta a les catàstrofes naturals com la DANA.

    Jorge Rodríguez ha conclòs posant en valor el compromís del consistori amb una gestió econòmica de proximitat i eficient: “Durant estos 13 anys hem crescut com a ciutat i hem reduït el deute amb una bona gestió. Presentem uns comptes sanejats i una confiança que ens permet afrontar els reptes que vinguen”, ha assenyalat.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Diputació de València destina 70.000 € a les festes de Moros i Cristians de la Vall d’Albaida

    La Diputació de València ha concedit prop de 70.000 € en ajudes per a les festes de Moros i...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -