22/10/2024 - 19:34
Més

    Ricard Camarena, el reconegut chef valencià, compartix la seua experiència empresarial a Ontinyent

    El prestigiós chef valencià Ricard Camarena, reconegut amb dues Estrelles Michelin, va ser el convidat especial dels Encontres Empresarials de COEVAL celebrats recentment a la Finca La Clariana d’Ontinyent. Durant l’esdeveniment, Camarena va compartir la seua trajectòria empresarial i professional, marcada per la creativitat, la passió per la gastronomia i la sostenibilitat econòmica.

    Una trajectòria d’èxit des de la Safor fins a València

    Ricard Camarena va iniciar el seu camí en la restauració l’any 2001, gestionant el restaurant de la piscina municipal de Barx, al poliesportiu de la seua localitat natal, a la comarca de La Safor. Tres anys després, el 2004, va fer un pas més en la seua carrera obrint el restaurant Arrop a Gandia. Aquest projecte va ser traslladat posteriorment al Hotel Marqués de Caro a València, on va aconseguir la seua primera Estrella Michelin l’any 2007.

    Després de concloure l’etapa a l’Hotel Marqués de Caro, Camarena va posar en marxa tres nous projectes a la capital valenciana: el Ricard Camarena Restaurant, que actualment compta amb dues Estrelles Michelin; Central Bar i Canalla Bistró, seguint amb l’obertura de Habitual by Ricard Camarena l’any 2015 i Bar X el 2021, tots dos ubicats al Mercat de Colón. Aquest enfocament local i sostenible li ha permés consolidar la seua presència a València, renunciant a projectes internacionals per centrar-se en les seues arrels.

    Un enfocament creatiu i sostenible

    Durant la seua intervenció als Encontres Empresarials de COEVAL, Ricard Camarena va explicar com, al llarg dels anys, ha pres decisions enfocades a treballar en el que realment creu i vol, prioritzant sempre la creativitat i la sostenibilitat econòmica dels seus projectes. Va destacar que la seua filosofia empresarial es basa en trobar un equilibri entre la creació gastronòmica i la gestió empresarial eficient, factors clau per a mantindre els seus cinque restaurants operatius a València.

    Camarena també va voler posar en valor el paper fonamental que juga la seua esposa, Mari Carmen Bañuls, qui es responsabilitza de la direcció de la gestió dels seus restaurants. Junts, el tàndem Camarena-Bañuls lidera un equip de prop de 170 persones, treballant conjuntament per oferir una experiència gastronòmica d’excel·lència amb una gestió empresarial sòlida.

    Els Encontres Empresarials de COEVAL

    Els Encontres Empresarials de COEVAL tenen com a objectiu fomentar el diàleg i l’intercanvi d’experiències entre empresaris de diferents sectors, promovent la col·laboració i el creixement de les empreses locals. La participació de figures destacades com Ricard Camarena aporta una visió inspiradora i innovadora a la comunitat empresarial d’Ontinyent i la Vall d’Albaida.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Les festes de Sant Carles d’Ontinyent cancel·lades per discrepàncies entre la junta i el clero

    Les festes de Sant Carles, que s'han celebrat al barri d'Ontinyent des de 2010, han sigut cancel·lades aquest any...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -