02/10/2024 - 14:28
Més

    Els premis “9 d’Octubre” 2024 d’Ontinyent reconeixen l’Associació ANIMA, Jordi Oviedo, Regina Gironés i més figures destacades

    Altres notícies

    L’Ajuntament d’Ontinyent ha anunciat els guardonats dels premis “9 d’Octubre” 2024, reconeixent així diverses persones i entitats per la seua important tasca en diferents àmbits de la societat. Els premiats d’enguany són l’Associació ANIMA, Jordi Oviedo, el científic José Rafael Penadés, l’oncòloga Regina Gironés, l’artista i professor Ramón Insa (a títol pòstum) i el cap d’agutzils Antonio Ferrero. Tots ells han estat seleccionats per consens de l’alcalde Jorge Rodríguez i els grups polítics municipals.

    L’alcalde ha volgut felicitar els premiats per “la seua tasca i dedicació als seus respectius camps”, destacant que aquestes persones i entitats són un exemple del compromís amb la societat i el progrés d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida.

    Guardonats 2024

    • Associació ANIMA: Aquesta entitat, fundada en 2014, ofereix suport a les persones afectades pel càncer i als seus familiars. Amb un enfocament multidisciplinari, ANIMA treballa tant en la prevenció com en l’acompanyament durant el procés de la malaltia, abordant el càncer de manera integral. La seua tasca ha estat clau per a moltes famílies d’Ontinyent que han trobat en l’associació un pilar fonamental de suport.
    • Jordi Oviedo Seguer: Nascut al Palomar i resident a Ontinyent, és Doctor en Filologia Catalana i actualment professor de Magisteri a la Universitat de València. Amb una trajectòria acadèmica centrada en l’estudi de grans figures literàries valencianes com Vicent Andrés Estellés, Oviedo també ha publicat llibres i ha participat en nombroses iniciatives culturals, esdevenint una figura destacada dins l’àmbit filològic i educatiu.
    • José Rafael Penadés Casanova: Científic d’Agullent, és director del Centre for Bacterial Resistance Biology de l’Imperial College London. Ha aconseguit grans èxits en l’àmbit de la biologia bacteriana, sent reconegut per la seua troballa sobre la “transducció lateral” entre bacteris. A més, ha estat nomenat membre de la prestigiosa Royal Society britànica, un dels màxims reconeixements en l’àmbit científic mundial.
    • Regina Gironés Sarrió: Oncòloga ontinyentina amb una brillant trajectòria professional. Actualment, exerceix com a Cap de Secció de Tumors a l’Hospital La Fe de València i està molt implicada en la investigació i el tractament dels tumors cerebrals i genitourinaris. A més, és presidenta del Comitè de Tumors Cerebrals de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica, sent una veu líder en la lluita contra el càncer.
    • Ramón Insa Galiana: Conegut popularment com a “Ramonet”, aquest artista i professor ontinyentí va ser una figura destacada en l’ensenyament del dibuix i la cal·ligrafia. Amb una vida dedicada a l’art, especialment a l’aquarel·la, Insa va ser deixeble de José Segrelles i va realitzar nombroses exposicions. També va contribuir activament en la festa de Moros i Cristians, sent autor de nombrosos cartells i decoracions per als boatos de capitanies.
    • Antonio Ferrero Mora: Cap d’agutzils de l’Ajuntament d’Ontinyent, Ferrero ha destacat per la seua lleialtat i compromís amb la institució municipal al llarg de dècades. La seua dedicació al treball i el seu tracte humà l’han fet mereixedor de l’afecte de tota la ciutadania i de les diferents associacions locals.
    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Augmenten els accidents amb porcs senglars en el tram de la CV-81 entre Bocairent i Ontinyent

    Dos accidents en 48 hores confirmen el risc del pas de porcs senglars en la CV-81 La presència de jabalins...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -