20/09/2024 - 0:37
Més

    La Generalitat de València arxiva investigació sobre bou que va caure a Ontinyent

    Altres notícies

    La Generalitat de València ha decidit tancar la investigació relacionada amb la caiguda d’un bou durant l’esdeveniment “Bou en corda” a Ontinyent, ocorregut a l’abril passat. Segons Salva Almenar, director general del departament d’Interior de la conselleria de Justícia, els tècnics van determinar que no va haver-hi infraccions i que es va tractar d’un accident.

    Almenar va explicar que aquest pas és principalment un procés administratiu i que la investigació s’arxivarà prompte. Va afirmar que després de l’incident, es van realitzar revisions i es van examinar informes policials, i es va concloure que va ser un accident inesperat sense elements punibles.

    En la investigació, no es van avaluar qüestions de benestar animal, ja que l’esdeveniment tenia tots els permisos en regla i es va dur a terme segons les normatives. Els fets van ocórrer a l’abril quan un bou va caure des d’una altura de 15 metres durant el “Bou en corda”. L’incident va ser gravat per testimonis i compartit àmpliament en mitjans, fins i tot a l’estranger.

    L’Associació Nacional per a la Protecció i el Benestar dels Animals (Anpba) va mostrar la seua preocupació des del principi i va sol·licitar una investigació a la Generalitat, a més de portar el cas davant el Síndic de Greuges.

    La Anpba no va poder avaluar completament la decisió d’arxiu degut a la falta d’informació proporcionada per la Generalitat. No obstant això, si troben motius insuficients en la resolució, planegen presentar un recurs d’acord amb la llei de Procediment Administratiu Comú de 2015. L’associació també va destacar que existeix jurisprudència que recolza el dret del denunciant a impugnar una decisió d’arxiu quan es busca una investigació més exhaustiva.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent comptarà amb una nova oficina comarcal de la Diputació de València

    La Diputació de València reforçarà l'atenció als municipis menuts de la província amb la creació d'una nova xarxa d'oficines...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -