28/04/2024 - 13:55

Éxit del ciclista Estanislao Calabuig, campió autonòmic sub-23 de contrarrellotge

El ciclista ontinyentí Estanislao Calabuig es va coronar com a campió autonòmic de contrarellotge individual en la categoria sub-23, destacant en la prova que va tindre lloc a Benferri (Alacant) dissabte passat. En un recorregut de 18,800 quilòmetres, Calabuig, membre de l’equip Caixa Rural-Alea, va registrar un temps de 24 minuts i 37 segons, obtenint l’or en la seua categoria.

Malgrat quedar a quasi dos minuts del veterà corredor murcià Eloy Teruel, qui es va proclamar vencedor absolut, Calabuig va aconseguir la victòria en la categoria sub-23. No sols això, sinó que la segona posició en aquesta mateixa categoria va ser per a un altre ciclista ontinyentí, José Sanz, de l’equip Essax, quedant a tan sols tres segons del campió. El tercer lloc del podi sub-23 va ser ocupat per Pablo García, de l’equip Highlevel Gsport del Genovés.

En la categoria cadet, Mateo Ferrero, representant al CC Ontinyent, es va situar en el setzé lloc, a dos minuts de l’actual campió d’Espanya en CRI, Enrique Maranchon, qui també es va coronar campió autonòmic a Benferri.

Destacant en aquesta jornada, el júnior de primer any Héctor Álvarez, originari de Benidorm, va sorprendre en marcar el segon millor temps, superant a tots els sub-23 i a la majoria dels elits, quedant únicament darrere de Eloy Teruel. Aquest jove ciclista apunta a una prometedora carrera professional en el futur.

És important esmentar que el títol de campions autonòmics absoluts en la contrarellotge individual va recaure en els elits Alejandro Gómez (Gd. Supermercats Froiz) i Mireia Orengo (Beniopa PC), els qui es van destacar com els millors en la categoria regna.

Aquest Campionat Autonòmic de contrarellotge individual, que no s’havia disputat des de 2019, succeeix en el palmarés al agullentí Alfonso Pla, també representant de l’equip Caixa Rural, qui va ser el guanyador en la categoria sub-23. Tant Pla com Calabuig van vestir amb orgull els colors d’aquest equip en la competició.

Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat