05/05/2024 - 19:13
Més

    L’alumnat d’Ontinyent elabora un collage per defensar el dret a una educació primerenca de qualitat

    Altres notícies

    Representants de 19 centres educatius lliuren un document reivindicatiu per a que s’aprove al plenari municipal

    El regidor d’educació defensa la importància de l’accés a l’educació bàsica front a les retallades

    El Palau de La Vila d’Ontinyent acollia aquest matí l’acte de presentació de “La Gran Imatge”, una iniciativa inclosa a la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació a la qual han participat les comunitats educatives de 19 centres d’ensenyament d’Ontinyent, a la qual hui s’ha volgut implicar als representants polítics.

    Desenes d’alumnes i professors d’escoletes, educació infantil, primària i secundària de la ciutat acudien al Palau per a llegir davant representants de tots els partits polítics presents a l’Ajuntament d’Ontinyent els seus missatges reivindicatius de la importància de l’Atenció i Educació de la Primera Infància. L’activitat principal d’aquest anys estava “La Gran Imatge” un gran collage compost per totes i cadascuna de les imatges (fotos, dibuixos, etc.) Que xiquets, xiquetes, joves i persones adultes hagin volgut compartir inspirant-se en el dret a l’atenció a l’educació en la primera infància.

    Representants dels diversos centres educatius llegien diversos missatges en aquest sentit, i posteriorment lliuraven als regidors presents en l’acte el document que contemplarà el missatge de totes les comunitats educatives d’Ontinyent, amb el compromís d’aquestos de portar-lo a una propera sessió del Ple municipal, i posteriorment, si és aprovat, remetre’l a la Secretaria d’Estat de Cooperació Internacional.

    El President de la ONG Escoles Solidàries, Joan Bou, que milions de xiquets i xiquetes a tot el món no poden accedir a l’escola, ”i els primers anys de vida són una etapa fonamental per al desenvolupament integral de les persones. Per això, milions de persones a tot el món s’estan mobilitzant per recordar a les i els líders polítics, del 23 al 29 d’abril, la importància d’aquesta educació i per demanar-los que complisquen el seu compromís de destinar els recursos necessaris per fer realitat la educació per a tothom el 2015, sense que la crisi servisca d’excusa”.

    Des de l’Ajuntament d’Ontinyent, el Regidor d’Educació Pepe Pla, destacava que “actes com el de hui, que es realitzen a la resta del món, ens tindran que servir per reaccionar i dir prou a les reduccions dels serveis socials bàsics que en un context de crisi internacional com el d’ara, les retallades no poden recaure sobre l’accés a l’educació bàsica. Nosaltres com a institució pública més propera, agafem el testimoni d’aquest treball de la Gran Imatge d’Ontinyent per portar endavant i fer pública la importància de l’etapa educativa de 0 a 6 anys”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Sindicatura de Comptes destaca la gestió transparent d’Ontinyent en la comptabilitat municipal

    L'Ajuntament d'Ontinyent ha rebut un reconeixement significatiu per part de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana pel...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -