26/11/2024 - 20:58
Més

    Ontinyent prorroga el contracte de l’escorxador a canvi d’ homologar les instal.lacions

    L’acord permet a l’ajuntament percebre 6.000 euros a l’any pel cánon i mantindre el llocs de faena i el servici 

    El plenari de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava ahir la pròrroga per 15 anys del contracte del servei de l’escorxador municipal, garantint així la continuïtat del servei a la ciutat i mantenint els llocs de feina que aquest genera. A canvi, l’empresa concessionària es compromet a millorar l’estat de les instal·lacions de l’escorxador, i a abonar a l’Ajuntament un cànon 6 vegades superior al que es pagava fins ara.

    La situació de l’escorxador era complexa. Tal com explicava al plenari el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, els membres del nou Govern d’Ontinyent “ens vam trobar, només arribar, amb una sèrie denúncies del departament de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, que posaven en perill la continuïtat del servei”. Les inspecciones venien detectant des de feia temps greus anomalies en les instal·lacions de l’escorxador i fins i tot, en alguns dels informes es proposava el tancament immediat de les instal·lacions en el cas que no es realitzaren les obres d’adaptació a la normativa vigent en matèria.

    Davant d’estes advertències i davant la possibilitat de perdre un servei com el de l’escorxador, amb la pèrdua de llocs de feina que suposaria, el Govern d’Ontinyent es va posar a treballar d’immediat per tal de trobar una solució que conjugara la necessitat d’adaptar-se a la normativa sanitària i la rendibilitat del servici, i, en paraules de Manuel Cuesta, “després de mesos de negociacions i reunions amb l’empresa concessionària, pensem que la solució acordada entre dues parts és molt satisfactòria”.

    Per una banda, l’empresa invertirà prop de 120.000 euros en adaptar les instal·lacions de l’escorxador a la normativa sanitària i mediambiental, “amb el que garantim tant la continuïtat del servei com el manteniment i, fins i tot, l’ampliació dels llocs de feina, tenint present que una inversió de més de 20 milions de pessetes va a suposar més activitat econòmica”. A més, a més, l’Ajuntament aconsegueix no sols tenir un escorxador homologat, sinó uns majors ingressos anuals en concepte de cànon, ja que el consistori passa de percebre 1.000 euros a l’any a ingressar 6.000 euros, revisable cada any amb l’IPC, quantitat econòmica a la qual s’ha de sumar la inversió que realitzarà l’empresa a canvi de gestionar el servei els pròxims 15 anys.

    “En definitiva”, apunta Manuel Cuesta, “garantir i, fins i tot, ampliar el número de llocs de feina, aconseguir una inversió de 120.000 euros i que l’ajuntament ingresse 6.000 euros a l’any són arguments suficients per tal d’arribar a aquest acord, als que hem d’afegir que Ontinyent es converteix en una de les poques ciutats que seguirà prestant aquest servei, amb tot allò que suposa”, afegeix el regidor.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    “L’extraordinari de la normalitat” de Carles Cerdà triomfa al Mondoc amb el Premi del Públic

    El curtmetratge documental "L’extraordinari de la normalitat", dirigit per Carles Cerdà, ha sigut guardonat amb el Premi del Públic...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -