L’Ajuntament d’Ontinyent està involucrant a a arquitectes i constructors en l’impuls a la rehabilitació urbana i la legalització de les casetes. Desenes de professionals d’estos sectors han participat hui en la jornada “Habitatge, Rehabilitació i Ordenació del Territori”, organitzada pel consistori ontinyentí, i que era presentada per la Directora General d’Habitatge, Rebeca Torró, i el regidor de Territori, Jaime Peris.
Tots dos han valorat molt positivament la implicació del sector per dinamitzar l’activitat econòmica a la ciutat tant a través de la rehabilitació i renovació de vivendes al casc urbà com en l’aplicació de les solucions a les casetes, assumptes sobre els que els propis professionals havien demanat a través de la Mesa del Terrotori la realització d’esta jornada que tenia lloc hui a l’antic Aulari Universitari de Sant Rafel.
En la jornada, on intervenien com a ponents diversos tècnics, advocats i arquitectes, es parlava en primer lloc de les ajudes a la rehabilitació d’habitatges que impulsen el consistori i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori en la ciutat, i que contemplen subvencions que poden arribar als 45.000 euros.
Rebeca Torró destacava que estes ajudes “són una ferramenta importantíssima, perquè ens poden ajudar a canviar la imatge d’una zona degradada de la ciutat al temps que recuperem patrimoni i generem activitat econòmica”, explicava. Jaime Peris incidia en què “des que Rebeca Torró ha entrat en la Conselleria s’ha dinamitzat molt les ajudes a la rehabilitació, que estaven parades en un calaix durant molt de temps, i que ara han tingut un important impuls de la seua mà”, destacava.
Després d’esta primera ponència, titulada “Ajudes a la Rehabilitació: Ontinyent Rehabilita i ARRU”, tenia lloc una segona, que servia per explicar l’aplicació dels últims canvis introduïts a la llei urbanística valenciana, que permet abordar les condicions legals i tècnics als propietaris de casetes per a que legalitzen aquestes a través dels plans urbanístics.
En aquesta intervenció s’explicava la conveniència de legalitzar les casetes i les solucions tècniques i legals amb que es compta, i s’atenia els diferents dubtes o qüestions que han sorgit sobre les condicions tècniques o els requisits necessaris per actuar al respecte per part de propietaris i professionals de la construcció.
Jaime Peris destacava que el debat generat en la jornada “ha estat d’allò més interessant i enriquidor. Tenim per davant uns mesos d’intensa activitat a desenvolupar en el sector, tant pel que fa a les ajudes a la rehabilitació, com la legalització de casetes com a les imminents actuacions a realitzar en els polígons industrials a través de les ajudes que aprovarà en breu l’Ajuntament. I en tot açò és anant de la mà i treballant junts, com sempre diu el nostre alcalde, com podrem optimitzar les oportunitats que tenim per davant per generar activitat i fer de la nostra una ciutat cada volta millor per viure”, concloïa.