28/03/2024 - 19:09
Més

    Castelló de Rugat dispara el deute en 3 milions i els impostos en un 68% des de l’arribada al govern del PP

    Altres notícies

    L’Ajuntament de Castelló de Rugat ha disparat el seu deute viu en més de 3 milions d’euros i els impostos en un 68% des de l’arribada al Govern Municipal del Partit Popular. Així ho han denunciat els socialistes de Castelló, que han reclamat novament “un exercici de transparència al voltant de les despeses en telefonia i dietes realitzades pels regidors del PP, que es neguen a fer i que dona a entendre que tenen alguna cosa que amagar”.

    El Portaveu del PSPV-PSOE, Antonio Esquinas, ha avançat que davant la “caòtica situació” dels comptes municipals, els socialistes han anunciat que, si obtenen la confiança per governar després de les eleccions municipals de 2015, “proposarem als veïns i veïnes una auditoria per saber exactament què ha fet el PP estos anys per convertir-nos en un dels pobles amb mes deute per habitant de tota València, una situació de desastre econòmic que va a ser molt difícil de superar”, destacava.

    Del deute viu, els socialistes han recordat que, segons les dades del propi Ministeri d’Hisenda, aquest es situava en 2 milions d’euros en 2008, i en 2013 superava els 5’1 milions, “un extrem que no entenem en absolut, ja que aquest forat no s’ha generat per cap gran obra o enorme inversió”. Antonio Esquinas assenyala que “és de traca que el PP traga pit dient que han baixat l’IBI, perquè sense entrar a puntualitzar qui vam ser els primers a demanar una revisió cadastral a novembre de 2012, o que realment la baixada l’ha feta el govern central i no l’Ajuntament, els impostos directes han pujat un 68% des de 2008 fins a enguany. A qui t’ha tallat un braç no li pots donar les gràcies per només haver-te tallat la ma de l’altre, no es pot presumir de baixar impostos quan les dades acumulades en estos anys son les que son”, destacava.

    Per altra banda, Esquinas recordava que “des de 2008, de manera regular, els socialistes de Castelló hem demanat a l’Ajuntament que ens mostrarà les factures telefòniques dels regidors i regidores del PP i la resposta sempre ha sigut la mateixa, amagar factures i ocultar despeses. Des que governa el PP a Castelló fins ara l’ajuntament s’ha gastat aprox. 125.000 euros en telefonia pagats per tot el poble, posar excuses com fan per evitar fer un exercici de transparència denota que tenen alguna cosa que amagar”, destacava.

    A més a més, els socialistes assenyalen que el PP “tampoc vol aclarir a què es destinen els 55.200 euros que s’han destinat enguany a dietes per a repartir-se entre els regidors. De principi d’any fins ara hem demanat conèixer qui esta cobrant aquestos diners i en quina quantitat. El Populars de Castelló no han vollgut donar-nos aquesta informació, i quan s’ha denunciat al Síndic de Greuges aquesta situació l’ajuntament ha tapat el tema amb diferents excuses”, assenyalen.

    Antonio Esquinas manifestava que “Evidentment alguna cosa passa amb els diners municipals que fica nerviós al PP i farà i dirà el que calga per a que no es sàpiga que es el que han fet a l’ajuntament tots estos anys. Per esclarir açò és necessària l’auditoria que plantegem, i pel be del poble és necessari un canvi al govern local que els socialistes estem preparats per liderar compromesos amb servir al poble, i no a servir-se d’ells com fan altres”, concloia el portaveu socialista.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -