25/11/2024 - 17:55
Més

    8000 persones podran fer-se proves contra el càncer colorrectal a Ontinyent

    La regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Ontinyent i el departament de Salut Pública Xàtiva-Ontinyent han fet una crida a les al voltant de 8.000 persones d’entre 50 i 69 anys de la localitat a participar del programa de detecció precoç del càncer colorrectal impulsat per la conselleria.

    La regidora de Sanitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Matilde Frances, que compareixia hui davant els mitjans juntament el director de Salut Pública del Departament Xàtiva-Ontinyent, Guillermo Jorques, i la directora de l’Hospital d’Ontinyent, Margarita Llaudes, destacava la senzillesa i higiene del sistema de recollida de mostres d’excrements “que pot ajudar a salvar vides i que és molt important, perquè és un tumor freqüent en la població, el segon després del de pulmó en els homes i el de mama en les dones, a més amb tendència a augmentar”, assenyalava.

    Totes les persones empadronades a la ciutat en la referida franja d’edat rebran als propers mesos cartes per participar en el programa amb una targeta d’invitació que es podrà reenviar per correu postal per tal de rebre al domicili el material necessari per a la recollida de la mostra, de manera totalment gratuïta.

    El director de Salut Pública del departament Xàtiva Ontinyent, Guillermo Jorques, explicava que a l’àrea d’Ontinyent-Xàtiva ja s’han realitzat proves a al voltant de la meitat de la població que es mobilitza, havent-se detectat en un any 716 proves positives, de les que quasi la meitat treien a la llum un adenoma, tumoració que pot derivar en un càncer. Així mateix, Jorques explicava que anualment es donen entre 18 i 20 nous casos de càncer anuals a Ontinyent, així com entre 12 i 13 morts, posant de relleu que “el pronòstic precoç millora molt el tractament, el pronòstic i la qualitat de vida dels afectats, per això és tan important fer-se estes proves”, destacava.

    La directora de l’hospital d’Ontinyent, Margarita Llaudes, puntualitzava que “donar positiu no vol dir que es tinga un adenoma, però ens avisa de que ha de fer-se una colonoscòpia per conèixer l’origen de la sang als excrements”, assenyalava.

    En tot el procés de desenvolupament del programa intervenen tant atenció primària com atenció especialitzada dels hospitals d’Ontinyent i Xàtiva. Per a més informació es pot telefonar al 962249280 en horari de matí, consultar al metge de capçalera o a l’espai web www.cuidatecv.es

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    “L’extraordinari de la normalitat” de Carles Cerdà triomfa al Mondoc amb el Premi del Públic

    El curtmetratge documental "L’extraordinari de la normalitat", dirigit per Carles Cerdà, ha sigut guardonat amb el Premi del Públic...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -