Imatge d'arxiu

Es triplica a Ontinyent la quantitat de subvencions de l’IBI a famílies amb pocs ingressos

L’Ajuntament d’Ontinyent ha triplicat la concessió de subvencions a l’Impost de Bens Immobles de la vivenda habitual que atorga l’Ajuntament a unitats familiars del municipi, i que poden arribar a cobrir fins al 90% de l’impost. En total, s’ha passat de 16 famílies beneficiàries en 2015 a 44 en 2016, un extrem que ha estat possible gràcies a l’ampliació del límit màxim d’ingressos en la corresponent ordenança municipal.

El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, explicava que “si be fins l’any passat sols es podia optar a estes subvencions comptant amb ingressos de fins a 645 euros al mes, la voluntat del Govern d’Ontinyent d’ajudar a la major quantitat possible de famílies en situació de necessitat ens va fer ampliar esta quantitat fins a 801’ 76 euros mensuals, el que ens ha permès ampliar notablement la xifra de beneficiaris. La de les bonificacions i subvencions de l’IBI és una línia en la que hem estat treballant des del primer moment i en la que anem fent avanços any rere any, sempre amb l’objectiu de beneficiar a les màximes persones, i que aquestes siguen realment les que ho necessiten”, assenyalava.

Cal recordar que en la revisió d’ordenances d’enguany s’aposta per mantenir novetats introduïdes l’any passat, quan es va fer una rebaixa general del 10% en l’IBI, es van crear bonificacions a la creació de llocs de treball indefinit, es va crear el Compte Tributari Local per fraccionar el pagamen d’impostos sense interessos o es va eliminar la taxa del Teatre Echegaray. A totes estes modificacions s’afegiran les més de 15 que s’inclouran en la revisió d’ordenances per a 2017, revisió que era presentada esta setmana tant al Consell Veïnal com l’Econòmic i Social i al Consell de Ciutat.

Joan Sanchis afegia que les diferents ajudes que es posen en marxa des del consistori “són possibles gràcies a la gestió prudent i rigorosa del Govern d’Ontinyent als últims anys, que ens permeten també prendre mesures per atendre les necessitats socials i ajudar a les famílies d’Ontinyent que menys recursos econòmics tenen, perquè una de les accions que identifiquen a aquest Govern és la seua aposta per la política social”, concloïa.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Cementeri d’Ontinyent torna a obrir les portes des d’aquest dissabte

Des d’aquest dissabte 23 de maig, el Cementeri Municipal d’Ontinyent torna a obrir les portes …