05/05/2024 - 8:20
Més

    Les festes en bou en corda d’Ontinyent arranquem amb l’embolà

    Altres notícies

    Aquest divendres 29 de novembre de 2013 sa realitzat?? la tradicional embolà a Ontinyent. Acte que dona pas a la festa del Bou en corda que es celebra dins de la festivitat de la Puríssima, patrona de la població.

    Al voltant de les tres i mitja de la vesprada ha començat l’acte, després de què els emboladors hagen pregat a la seua patrona, ha començat la tasca d’embolar les banyes dels bous, els quals eixiran al carrer durant les vesprades de dissabte i diumenge. Cap destacar que enguany ha sigut el primer any en què una dona ha realitzat l’embolà, Aida Gil.

    Demà dissabte, a les 12h del matí, eixirà la tradicional “Vaqueta”, que segons ens ha explicat Vicent Romero, vicepresident dels portadors del bou, en l’actualitat es tracta d’un bou jove i no d’una vaqueta com es feia antigament.

    Des de les 3 i mitja de la vesprada del dissabte fins a les 7h aproximadament, eixiran al carrer 3 bous, amb una duració aproximada de 1h cadascun.

    El diumenge a les 11 del matí començarà l’Ofrena de Flors a la Purísima i a les 4 de la vesprada començarà el bou al carrer.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Sindicatura de Comptes destaca la gestió transparent d’Ontinyent en la comptabilitat municipal

    L'Ajuntament d'Ontinyent ha rebut un reconeixement significatiu per part de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana pel...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -