Generalitat trau a concurs l’Hospital d’Ontinyent per 31’5 milions d’euros

Després d’anys de gestions, el compte enrere final perquè el nou Hospital d’Ontinyent siga realitat ha començat. La Plataforma de Contractació de l’Estat, a instàncies de la Conselleria de Sanitat, ha publicat hui les bases de licitació de l’obra. El document estableix un pressupost base de 31’5 milions d’euros per a l’actuació, i un termini fins al 23 de gener per a presentar ofertes, els sobres de les quals s’obriran fins al 28 de febrer de 2019. Unes setmanes després que s’adjudiquen els treballs començarà l’obra, que tindrà un termini de 36 mesos per a la seua execució.  

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que l’anunci “és un gran pas, els veïns i veïnes d’Ontinyent i La Vall d’Albaida estem d’enhorabona perquè aquest document ratifica que anem a tenir l’hospital del Segle XXI que necessitem i mereixem. Han estat necessàries moltes gestions i s’han hagut de salvar moltes dificultats, però la licitació és imminent, i amb ella l’inici de les obres”, manifestava.

Per arribar a aquest punt, l’Ajuntament d’Ontinyent va haver d’adquirir els terrenys considerats més aptes per ubicar el centre hospitalari (a la zona del Dipòsit Duaner de La Vall d’Albaida (DAVA)-Casa Balones), terrenys als que es va haver de donar ús dotacional sanitari adaptant el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). Els tràmits per a la cessió d’estos terrenys a la conselleria van comportar un dens procés administratiu que va incloure un anàlisi d’impacte ambiental, publicació dels resultats, i aprovació de la modificació del planejament, primer provisional i després definitiva. 

Tots estos passos, realitzats després d’executar els tràmits per a la compra de la parcel·la, van permetre l’autorització i realització dels estudis geotècnics en els terrenys. A més a més, la Generalitat va traure a licitació la redacció del projecte d’obra, en un concurs que va ser recurrit, el que va ocasionar una demora als terminis previstos fins que es va fer efectiva l’adjudicació. En redactar-se el projecte bàsic i d’execució d’obra, la Conselleria de Sanitat va haver d’ampliar en quasi un 20% la inversió inicial prevista, passant de 26 als quasi 31’5 milions d’euros pels que ha eixit a licitació l’obra. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Consell Local de Medi Ambient d’Ontinyent aprova per unanimitat la restauració i modificació d’usos de la Finca Fuset

El Consell Local de Medi Ambient d’Ontinyent aprovava per unanimitat la restauració i modificació d’usos …