30/04/2024 - 14:55
Més

    L’Exsecretari d’Estat d’Economia obrirà el curs del Campus d’Ontinyent

    Altres notícies

    L’exsecretari d’Estat d’Economia i professor de IESE Business Schooll, José Manuel Campa, assistirà el proper 19 de novembre com a conferenciant a l’acte solemne d’Obertura Oficial del Curs Acadèmic de la Universitat de València a Ontinyent. L’acte, a més a més servirà per a presentar el nou Premi d’Investigació Universitària “La Balarma”, dotat amb 5.000 euros, vinculat a la titulació de Magisteri i convocat per la Fundació Universitària Campus Ontinyent.

    fuco1activitatsAixí ho confirmava l’Alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació, Jorge Rodríguez, qui compareixia hui en roda de premsa junt al President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, per tal de presentar la programació d’activitats per als propers mesos vinculades a la universitat a Ontinyent. Una compareixença a la qual tots dos destacaven l’impuls donat als últims temps a l’activitat universitària a la ciutat com a mostra de què “amb idees i treball es pot avançar i fer coses malgrat la crisi”.

    Una de les dates més importants serà la del 19 de novembre, quan tindrà lloc l’acte solemne d’Obertura Oficial del Curs Acadèmic amb la conferència de José Manuel Campa, qui, a més d’haver estat Secretari d’Estat, al llarg de la seua trajectòria ha estat consultor del Banc Mundial, del Fons Monetari Internacional, del Banc de la Reserva Federal de Nova York, de la Comissió Europea o del Servei d’Estudis del Banc d’Espanya; i ha exercit com a professors a universitats com la de Harvard, Columbia o la Complutense de Madrid: “és un ponent de primera i tenim molta sort de poder comptar amb gent d’aquest nivell a per fer conferències a Ontinyent”, destacava Jorge Rodríguez.

    En l’acte s’aprofitarà per a presentar el nou Premi d’Investigació Universitària vinculat a la titulació de Magisteri i dotat amb 5.000 euros per la Fundació Universitària, la mateixa quantitat amb que compta el Premi d’Investigació Econòmica Juan José Renau Piqueras, amb el que alternarà convocatòries d’any en any. El premi portarà per nom “La Balarma” “en record del col·lectiu de renovació pedagògica que tant va treballar per la dignificació de la funció docent”, explicaven.

    De les activitats per als pròxims mesos cal destacar  també la novetat del Circuit Café Teatre, una iniciativa que es posa en marxa aquest curs al marc del programa Ociversitari, i que des del 8 de novembre, cada últim divendres de mes i fins al mes de maig portarà a diferents locals de la ciutat distintes manifestacions artístiques, com ara monòlegs d’humors, mentalisme i altres shows que buscaran que els estudiants tinguen almenys una cita d’oci per a les nits de divendres. El programa, que serà presentat en detall pròximament, començarà amb l’actuació del guionista i presentador de televisió Eugeni Alemany.

    A més a més, del 25 al 29 de novembre la Fundació Universitària Campus Ontinyent organitza una nova edició de la Universitat d’Hivern; i han començat ja les classes de “Unimajors”, amb un segon curs al qual la matrícula ha estat de 210 alumnes majors de 50 anys. Per altra banda, la Fundació patrocina i ajuda esta tardor a altres iniciatives que entronquen amb la vida universitària, com ara la Mostra de Cinema del Cine Club Utiye; la Taula de les Lletres Valencianes organitzada per l’IEVA; una Jornada de Pedagogia i la Setmana de Benvinguda als estudiants.

    El President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, destacava l’aportació conjunta de tots els patrons, “amb la implicació de la Universitat de València i del seu rector, Esteban Morcillo, que queda més que provada en la construcció del nou edifici del Campus Universitari; el treball constant de l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez al timó, i Caixa Ontinyent ajudant en allò que pot: destinant un 53% dels diners per a educació de la seua Obra Social a la Fundació; gestionant l’administració econòmica d’aquesta; i cedint el Centre Cultural per a les activitats que es vullguen desenvolupar en ell. Caixa Ontinyent sempre invertirà els seus beneficis allà on els genera, i en aquest cas defenent el futur dels nostres joves”, manifestava.

    Jorge Rodríguez, qui coincidia en destacar la implicació de tots els patrons, recordava que “des que entràrem a governar entenguérem la Fundació com un potenciador de la presència de la Universitat de València a Ontinyent. Per això sabiem que a banda de les dues titulacions universitàries i de treballar per comptar-ne amb nous graus, haviem de posar en marxa altres iniciatives. La Universitat d’Hivern, la Universitat dels Majors, Ociversitari, les beques d’anglès als millors expedients, les beques laborals a titolats universitaris o la resta d’iniciatives responen a aquest repte en el que anem a seguir treballant, el de potenciar al màxim els estudis universitaris a la ciutat d’Ontinyent”, concloïa l’Alcalde d’Ontinyent.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Bocairent celebra la primavera amb un complet calendari d’activitats culturals i festives

    Bocairent es prepara per a un maig ple d'activitats culturals i festives que prometen animar tant residents com visitants....
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -