Bocairent llança un concurs d’idees per a la remodelació de la plaça de l’Ajuntament

El consistori destinarà 178.200 euros del programa SOM de la Diputació de València per a la rehabilitació de l’espai

L’Ajuntament de Bocairent pretén destinar 178.200 euros del programa SOM de la Diputació de València del 2018 per a la remodelació d’un dels espais més emblemàtics del nucli urbà com és la plaça consistorial. Per a la redacció del projecte, l’Àrea d’Espais públics i naturals acaba de convocar un concurs d’idees “per a la selecció de la proposta més adient per a intervenir en l’entorn urbà de la zona i esmenar les deficiències actuals del paviment així com per a millorar les instal•lacions existents i reduir-hi el seu impacte visual”, segons l’alcalde Josep-Vicent Ferre. El procés està obert a qualsevol arquitecte o equip multidisciplinar que comptaran fins el 2 de maig per a fer les seues aportacions a partir dels criteris fixats en els bases publicades en la web municipal www.bocairent.es.

El primer edil destaca “la singularitat i la particularitat” de la plaça de l’Ajuntament que esdevé “centre neuràlgic de la vida festiva, cultural, social, administrativa i turística” de Bocairent. Per això, els projectes presentats hauran de seguir una sèrie de condicions per tal de donar resposta als diferents usos de l’espai com la ubicació del castell de moros i cristians, el ball de les danses, la celebració de fires o, fins i tot, de la cordà sense deixar de banda la utilització diària com a seu de les oficines municipals o com a punt de recepció de visitants donada la presència de l’oficina de turisme.

Donada la importància “de trobar la proposta més interessant possible i tècnicament viable”, en paraules del regidor José M. Beneyto, el concurs s’estructura en dos fases. En la primera, un jurat integrat per persones vinculades a la arquitectura i als col•lectius més afectats per la intervenció (l’associació veïnal del barri medieval i la d’hostaleria i de turisme) elegirà tres propostes finalistes. Aquestes tres alternatives seran presentades a la ciutadania de Bocairent en un acte públic abans d’obrir un període de votació per a que tots els empadronats majors de 16 anys mostren les seues preferències. Finalment, l’opció que compte amb més suport serà l’adjudicatària del contracte de redacció del projecte i de l’execució material per un import total de 14.458,16 euros.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP de Bocairent denuncia que el deute de la Generalitat ascendeix ja a 1,1 milions mentre l’alcalde “baixa els braços”

El portaveu del Partit Popular a Bocairent, Toni Belda, ha denunciat hui que el deute …