Bocairent celebra una jornada sobre places de bous històriques

Bocairent va acollir dissabte passat, 20 d’octubre, una jornada sobre places de bous històriques en el marc del 175 aniversari de la inauguració del cós local. La cita va tenir un doble vessant amb ponències al llarg del matí en el teatre Avenida i amb la visita al recinte amfitrió així com a sengles exposicions organitzades amb motiu de l’efemèride. D’aquesta forma, els participants van conèixer la col•lecció ‘6 pintors 6’ i van assistir a la inauguració de la mostra preparada pel col•lectiu cultural Festasa.

La proposta repassa la funcionalitat de l’espai més enllà de la tauromaquia al llarg del temps com són les projeccions de cinema de nit o la seua conversió en punt de celebració de concerts, aplecs i trobades o fins i tot escenari d’esdeveniments festius i esportius (com la lluita lliure). Ubicada en la sala Joan de Joanes, romandrà oberta fins el 18 de novembre i és un reflex fidel no sols de la història de la plaça de bous sinó també de la vida bocairentina en aquests 175 anys.

La primera part de la jornada va comptar amb la participació de José Álvarez Monteserín al voltant de les places de bous històriques d’Espanya com a president de l’associació d’amics del cós de la localitat salmantina de Béjar, considerat el més antic de l’Estat ja que data del 1711. A continuació, Segundo Cavanilla Lora va exposar les particularitats del recinte hexagonal d’Almadén a Ciudad Real bastida entre el 1752 i el 1755.

Tot seguit, la plaça de bous de Bocairent va recollir el testimoni de la mà del vídeo promocional del 175 aniversari i de la intervenció de l’alcalde Josep-Vicent Ferre que va presentar una comunicació sobre la història del recinte, amb l’aportació d’hipòtesis noves que replantegen alguns aspectes del relat tradicional, al mateix temps que feia una reflexió sobre el seu paper com a espai cultural i recurs turístic.

Per últim, una taula redona, moderada pel periodista Carlos Bueno, va abastar el passat, el present i el futur de les places de bous històriques. El debat va estar participat per l’empresari i torero Santiago López; el també destre Vicente Barrera; el noveller Jesús Chóver; el crític taurí Enrique Amat; el director d’Assumptes taurins de la Diputació de València, Antoni Gázques; el president de la penya taurina Germans Esplá de Bocairent, Juan Molina, i els representants de Béjar i d’Almadén.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Cultura de barri oferirà 17 espectacles i activitats a tots els barris

Després de l’obligada aturada en la programació cultural per l’Estat d’Alarma del Covid-19, Ontinyent reprendrà …