728×90 caixa onti
Home > Destacat > Crida per donar suport als detinguts contra l’Alta Tensió

Crida per donar suport als detinguts contra l’Alta Tensió

El pròxim dilluns 13 de novembre, a les 9:30h, quatre persones de la Plataforma Contra l’Alta Tensió seran jutjades a la Ciutat de la Justícia de València. Fa prop d’un any que el jutjat d’Alzira va decidir ajornar aquest mateix judici, responent a la incompareixença dels representants legals de les empreses perjudicades (ambdues subcontractes de la multinacional Iberdrola).

Cal recordar que fa sis anys, moltes persones van eixir al carrer i a la serra per tractar d’aturar la construcció d’una línia d’alta tensió, que anava a creuar per les mateixes serres d’Albaida, Agullent, Benissoda i Ontinyent, i que un any abans havien patit un greu incendi forestal.

El foc havia deixat la terra nua, plena de cendra, i un any després quan començaven a eixir els primer brots verds, l’entrada de maquinària pesant anava a tornar a arrasar la serra per segona volta. Per això, mentre la Generalitat mirava cap a una altra banda, el veïnat es va organitzar. En aquestes actuacions es van detenir quatre persones, entre dels centenars que pujaren a la serra a posar-se davant de les màquines o que participaren durant diversos mesos en xerrades, tallers i altres activitats organitzades per intentar aturar la instal·lació de les torres elèctriques.

Ara aquest col·lectiu demana mostrar el suport a les quatre persones que van a ser jutjades, amb la seua presència a la porta de la Ciutat de la Justícia de València (Av. Del Saler, 14) el dilluns dia 13 a les 9:00h.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Vicent Pla es converteix en el nou president per a la Societat de Festers d’Ontinyent

Aquest matí s’han crlebrat les eleccions a la presidència de Festers entre els dos candidats: Javier Reig i Vicent Pla