Constituït el Consell Municipal de les Dones

Ontinyent compta des d’aquest dijous amb un nou òrgan de participació per potenciar la igualtat real entre dones i homes a tots els àmbits: prop de 50 persones assistien a la constitució del Consell Municipal de les Dones, en una sessió presidida per la regidora d’Igualtat, Natalia Enguix, qui destacava la importància de comptar amb aquest Consell, “que volem que siga una eina per treballar la igualtat de manera transversal en tots els aspectes de la gestió, fomentar la participació de les dones i anar cap a polítiques publiques que fomenten la igualtat i previnguen la violència de gènere. El de hui és un dia molt important per a les dones d’Ontinyent i per a tot Ontinyent”, destacava.

Segons el seu reglament de funcionament, el Consell Municipal de les Dones per la Igualtat d’Ontinyent inclourà com a òrgan col·lectiu i decisori un Plenari, compost per l’Alcalde com a president; la Regidora d’Igualtat com a vicepresidenta; una Secretaria del Consell; i dones representants d’entitats, col·lectius i associacions, així com dones a títol individual o representants d’entitats, institucions i organismes que actuen en l’àmbit de la igualtat de gènere. El Plenari del Consell celebrarà una sessió ordinària una vegada per semestre com a mínim i pot crear tants grups de treball com crega necessari, amb la finalitat d’activar la participació.

Entre les funcions del Consell expressades en aquest reglament estan vetllar per fer efectiu el principi d’igualtat i la no discriminació entre dones i homes d’Ontinyent; actuar com a observatori de la situació de les dones al municipi; facilitar i promoure la participació de les dones en tots els sectors de la societat; fomentar i propiciar la prestació de serveis i recursos municipals dirigits a la defensa dels drets de les dones i la lluita contra la violència de gènere; o promoure i fer visibles les polítiques d’igualtat que es desenvolupen en el municipi, entre d’altres.

A la reunió constitutiva d’aquest dijous es va acordar impulsar l’organització d’activitats coincidint amb la data del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Aclariment de la Generalitat sobre les retallades de l’EOI Ontinyent

Des de la Generalitat es demana que no es facen acusacions infundades sobre fets que …