19/03/2024 - 6:20
Més

    PSPV d’Ontinyent pregunta què ha fet l’Ajuntament amb els fons del Pacte d’Estat en matèria de Violència de Gènere

    Altres notícies

    Els Socialistes d’Ontinyent han preguntat quines mesures i projectes ha fet l’Ajuntament d’Ontinyent amb els fons del Pacte d’Estat en matèria de Violència de Gènere. En un escrit presentat per registre, sol•liciten que es publique tota la informació relativa a la inversió dels diners procedents del Pacte d’Estat. Els socialistes demanen que qualsevol ciutadà puga accedir a través dels portals de transparència o de les pàgines webs institucionals i “conega com s’han destinat els fons procedents de l’Estat per a la lluita contra la violència de génere”.

    El pròxim 25 de novembre és el dia internacional contra la violència de gènere. És una data especialment significativa perquè hem superat les mil dones assassinades des que existeixen recomptes oficials i perquè ens trobem en una situació en la qual la reacció antifeminista està en les institucions i tenim partits governant, o donant suport a governs, que neguen fins i tot que aquesta violència existisca”, ha manifestat Patricia Folgueras, vicesecretaria de política municipal.

    En aquest context és imprescindible per als socialistes defensar i mostrar-nos invariablement ferms davant del qüestionament dels conceptes i la desídia en l’aplicació de les normes que mostren aquells que pretenen dilapidar el consens que tant ha costat construir i que ha cristal•litzat en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

    EL Socialistes d’Ontinyent consideren fonamental que es faça un treball de pedagogia sobre el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. L’executiu de Pedro Sánchez ha fet un esforç per posar-lo en marxa sense perdre ni un sol minut. Les primeres mesures van ser el retorn de les competències als ajuntaments i per distribuir els fons assignats a aquests. Per aquest motiu, els criteris es van acordar per unanimitat amb les Comunitats Autònomes i municipis en la Conferència Sectorial d’Igualtat de 31 de juliol de 2018. Així mateix, consideren necessari destacar que el Govern socialista d’Espanya ha desenvolupat el Pacte el màxim possible durant els 10 mesos de govern i els 6 mesos de govern en funcions.Per a Patricia Folgueras: “S’ha posat en marxa el 82% de les mesures del Pacte i s’ha demostrat així el compromís del Govern socialista amb la Igualtat entre dones i homes”.

    De la mateixa manera, els Socialistes d’Ontinyent veuen necessari exigir l’execució dels fons i la posada en marxa de les mesures del Pacte d’Estat. “ És el moment d’apel•lar a la responsabilitat dels governs locals que no hagen executat els fons i de denunciar la seua inacció” ha conclós Folgueras.

    La Regidora d’Igualtat, Natalia Enguix, creu que “el PSOE d’Ontinyent s’equivoca fent una utilització partidista i irresponsable de la violència de gènere perquè fa el joc a l’extrema dreta“. Enguix ha exposat que “el to, la forma i el fons de la nota de premsa el que mostra és la preocupació dels socialistes de Pedro Sánchez pel resultat de les eleccions. L’Ajuntament d’Ontinyent, com bé sap el Ministeri perquè així s’ha justificat, destina l’ajuda que reb a finançar part del servei d’atenció a les dones maltractades que està integrat por una tècnica, una advocada i una psicòloga, i també s’inverteix en programes tan “raros” com les campanyes del 8 de Març, el 25 de novembre o els punts violeta contra les agresions sexistes, unes dades que coneixerien directament si tingueren representació a l’Ajuntament, però que no tenim inconvenient en facilitar. Però el que hauria de fer el Govern d’Espanya, és destinar més diners i posar en marxa de veritat el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, i perquè com ha recordat la regidora contra esta xacra es lluita tots els dies i és una tasca de tots i de totes”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -