728×90 caixa onti estiu
Home > Medi Ambient > Ontinyent restaurarà l’històric Pont Vell amb ajuda de la Diputació de València

Ontinyent restaurarà l’històric Pont Vell amb ajuda de la Diputació de València

L’Ajuntament d’Ontinyent restaurarà l’històric Pont Vell de la ciutat, amb ajuda de la Diputació de València. L’última reunió de la Comissió de Patrimoni servia per aprovar una primera fase d’ intervenció, que permetrà traure a la llum l’antic mur d’embarcament i recuperar part de la imatge original del pont del SXVI, comptant amb una subvenció de 150.000 euros de la Diputació dins de les ajudes per a la restauració i conservació de bens immobles de valor artístic d’àmbit local.

El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, destacava “la importància de seguir actuant sobre el nostre Patrimoni, perquè a més a més millorar-lo i posar-lo en valor ens servirà per cada volta fer-lo més atractiu com a element d’atracció turística i per tant, de promoció econòmica i d’imatge de la ciutat”.

EconomyCash Juny

A l’actuació aprovada ara per la Comissió de Patrimoni, que encara no te data d’inici d’execució però que es vol iniciar enguany, se centrarà en la zona de la barbacana, la part final de la qual s’eliminarà per a poder deixar a la vista gran part del mur de l’embarque del pont, hui ocult baix terra pel propi sistema actual de clavegueres, tot d’acord amb estudis arqueològics previs. D’aquesta manera, quan acabe la intervenció es podrà recuperar la imatge que el pont tenia a principis del segle XX.

El mur de l’embarque dret no solament es recuperarà a la vista, sinó que es restaurarà, se sanejaran els carreus i s’adequarà el petril. El projecte, a més, inclou la construcció de dues rampes, una que permetria l’accés des del propi pont al jaç del riu, i una altra rampa, a l’altre costat del llit. Aquesta segona rampa permetria l’accés de tot tipus de persones al llit del riu, ja que estarà habilitada per a persones amb mobilitat reduïda, segons consta al projecte, i a més a més, es procurarà la reposició de la font que existia en el lateral dret.

Durant aquesta primera fase de la intervenció no està previst tallar al tràfic el pont, ni tampoc l’accés al marge dret. També s’ha previst el millorar el sistema de desaigües urbans i la creació d’una xicoteta zona verda, amb sistema de reg automatitzat i amb arbustos autòctons. El termini d’execució des de l’inici de les obres serà de quatre mesos.

Jaime Peris recordava també que aquesta intervenció suposarà un pas més en l’aposta del Govern d’Ontinyent “per seguir recuperant una zona emblemàtica i de gran valor històric i patrimonial”. Cal recordar que a l’entorn del Pont estrenava en 2016 nova imatge i equipaments en adequar-se l’esplanada de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado com a espai recreatiu, d’esplai i de pàrking, atenent una de les demandes veïnals de “Ontinyent Participa” amb una Escola Taller finançada amb 300.000 euros per l’Ajuntament i el SERVEF.

A més a més s’han adequat els murs del perímetre del Pont Vell, i en breu s’executaran les obres de recuperació del refugi antiaeri existent a l’esplanada, amb altra subvenció de la Diputació de València, (en aquest cas de 73.000 euros). A més a més, a la part del pont que dóna al carrer Cantereria, el departament d’Obres ha vingut executant diverses millores que han inclòs un reasfaltament integral.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Obert el camí de la Clariana

També s'ha obert el camí del Carril de la Costa