728x90px covid-aj-onti-01

L’IEVA visita el Jardí del Fondo del Ràfol de Salem

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida va fer el passat 10 de juny una visita organitzada al Ràfol de Salem amb la finalitat de visitar l’únic jardí andalusí de la comarca. Les més de trenta persones que van atendre la invitació de l’IEVA van poder gaudir de les excel·lències d’un jardí tradicional, molt semblant al típic de les cases senyorials valencianes medievals.

El Jardí del Fondo del Ràfol de Salem és un hort hereu dels jardins islàmics, estructurat en tres terrasses dedicades a les plantes de flor, al cultiu de flors i arbres fruiters, i a arbres i plantes silvestres. Els seus promotors, Ximo Sánchez i Julio Lacarra, van començar el 1990 aquest projecte que ja l’any 2006 va rebre el premi Magister de la Universitat Politècnica de València.

Els visitants van quedar plenament satisfets de la visita d’un jardí amb més de 300 plantes diferents conreades a les terrasses del Jardí del Fondo. Un jardí que ha renunciat a moltes de les pràctiques agressives de l’agricultura moderna, que utilitza els sistemes de reg d’alcavons i que procura unes maneres de cultivar les plantes el més naturals possible.

L’IEVA té el projecte de donar a conéixer als ajuntaments de la comarca els avantatges de transformar a poc a poc els jardins públics dels pobles seguint els criteris experimentats pels promotors del Jardí del Fondo, molt més econòmics que no els usats fins ara i que seria una manera de retrobar les espècies de la flora tradicional de la comarca, i les formes de conrear la flora d’una manera més natural i respectuosa amb el Medi Ambient.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Neteja intenseiva als carrers i els edificis públics que es mantenen oberts

L’Ajuntament d’Ontinyent ha intensificat les tasques de neteja viària als carrers de la ciutat i …