Ajuntament i Diputació recuperen per als vianants el marge dret del Clariano

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Diputació de València han signat hui l’acta d’inici de les obres que permetran recuperar per als vianants el marge dret del riu Clariano en el tram que va des del Pont Vell al Trinquet de Gomis. L’alcalde, Jorge Rodríguez, el Diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i el regidor de Territori, Jaime Peris, han visitat l’entorn on es durà a terme la intervenció, que suposa una inversió conjunta de 150.000 euros (83.000 de Diputació i 67.000 de l’Ajuntament), i que està previst que s’inicie en octubre amb una durada estimada de 4 mesos.

L’actuació forma part del projecte “Riu Viu” del Govern d’Ontinyent, del que l’alcalde Jorge Rodríguez recordava que “pretén convertir el Clariano en un punt d’unió i no de separació entre els barris, amb actuacions com aquesta, la millora de l’entorn del Pont Vell que també executarem amb ajuda de la Diputació, o la recuperació de la part de baix del pàrking de Paduana que durà a terme l’Ajuntament amb fons propis”, assenyalava. Bort, per la seua banda, explicava que “va a ser una integració paisatgística important, que posarà en valor i regenerarà aquesta zona, incloent la plantació d’arbres caducifolis, en una intervenció que va a ser un exemple perfecte de com recuperar el llit d’un riu en un entorn urbà, incorporant una nova infrastructura verda per fer una ciutat més amable”, manifestava.

Segons s’exposa al projecte d’obra, l’àrea on va a actuar-se correspon a dues parcel·les urbanes de propietat municipal de superfície aproximada 5.500 m2, situades al casc urbà, en el marge dret del riu Clariano, entre el Pont Vell i el carrer Trinquet de Gomis. Estos terrenys, amb una forta pendent i travessats per una carretera asfaltada, constitueixen un espai entre el casc urbà i el llit. Aquest espai actualment té ara mateix consideració d’espai residual de la ciutat, encara que està situat en el centre urbà, però utilitzat únicament per vehicles.

Els treballs que s’arrepleguen al projecte intenten d’una banda aconseguir la neteja i gestió dels abocaments il·legals, eliminar la vegetació invasora i recuperar la flora autòctona; per altra, crear i adequar d’un itinerari per als vianants que afavorisca la connexió entre la Cantereria, La Plaça de Baix i els carrers Gomis i Maians, evitant l’aparcament incontrolat de vehicles en la vora del riu Clariano; i finalment crear un espai d’esplai pròxim al llit que dignifique la zona.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Renoven el sòl de seguretat dels jocs infantils amb plàstic reciclat

L’Ajuntament d’Ontinyent emprarà a partir d’ara un nou material reciclat per equipar el sòl de …