Ontinyent crea un “Parc Saludable” al barri de Sant Josep

El Parc del Xalet de les Boles d’Ontinyent comptarà amb sis màquines d’exercici i oferirà també la possibilitat de practicar el tennis taula

Manuel Cuesta destaca que amb la iniciativa dona resposta a les peticions del veïnat de resoldre els problemes que generava l’anterior pista esportiva

El Parc del Xalet de les Boles d’Ontinyent es des d’ara un “Parc Saludable” orientat a la promoció de l’activitat física entre els majors de la ciutat. El Govern d’Ontinyent, a través de la Regidoria de Parcs i Jardins, ha procedit a la instal·lació en aquest parc de 6 aparells de gimnàstica a l’aire lliure i una taula de tennis-taula, responent així a les peticions que s’havien realitzat al respecte des de l’Associació Veïnal del barri de Sant Josep.

El col·lectiu veïnal havia transmès a l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el desig dels veïns de barri d’eliminar els anteriors elements esportius amb que comptava el parc, una pista multiesportiva creada a l’any 2008 que estava orientada a la pràctica esportiva per part dels menors de 12 anys. Tot i això, la pista era utilitzada habitualment per joves de més edat o fins i tot per adults per jugar a futbol, el que derivava en molèsties per a les persones majors o per als xiquets de curta edat que freqüentaven el parc, i que es veien exposats a balonades.

El regidor de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta explica que una volta l’alcalde va comentar l’interès ciutadà que hi havia per retirar les porteries i cistelles,  es va procedir estudiar alternatives per a aprofitar adequadament esta superfície, “i  aprofitant que la posada en marxa des del Govern d’Ontinyent de la campanya Ontinyent Saludable, que pretén fomentar els hàbits saludables entre la població, vam plantejar als veïns la col·locació d’estos aparells que permetran als majors fer exercici a l’aire lliure, una iniciativa a la que es van mostrar molt interessats”, explicava.

Es tracta d’un total de 6 aparells de gimnàstica que ofereixen al ciutadà la possibilitat de gaudir a l’aire lliure del temps d’oci i realitzar exercicis físics per a diferents indicacions, col·laborant a reforçar el desenvolupament de la musculatura, les articulacions i millorar amb això la coordinació en particular, segons cada aparell i en general de tot l’organisme. Tots els elements porten incorporat una placa descriptiva de fàcil lectura, en el qual s’explica com s’ha de realitzar l’exercici. A més a més està previst organitzar una xerrada amb un fisioterapeuta per tal que explique més al detall als usuaris com executar estos exercicis.

Tots els aparells han estat dissenyats per al seu ús extern, tenint-se en compte per al seu disseny la màxima resistència. Al “Parc Saludable” s’ha inclòs també un espai per a la pràctica del tennis taula, deixant-se pales i pilotes gratuïtament a l’abast de la ciutadania a través de l’Associació Veïnal de Sant Josep. Manuel Cuesta explicava que amb aquesta actuació “hem aconseguit alhora donar resposta a les queixes dels usuaris del parc i habilitar que servirà per fomentar els hàbits saludables entre els majors de la zona, que no disposaven fins ara d’esta possibilitat”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Bruja Avería i els Electroduendes aterren en Albaida

El llegat del creador de marionetes tan famoses com les de la Bola de Cristal, …