728×90 caixa onti estiu

La Plataforma Contra l’Alta Tensió demana solidaritat amb els imputats

La Plataforma contra l’Alta Tensió a les Comarques Centrals ha fet públic un manifest on demana el suport de la ciutadania, ja que el pròxim dilluns 12 de setembre seran jutjades al Jutjat d’Alzira quatre persones que van ser detingudes cinc anys enrere, per manifestar el seu rebuig a la construcció de la línia d’alta tensió.

Des del col·lectiu s’ha recordat la situació ocorreguda en 2011, quan es va posar en marxa la construcció d’una línia d’alta tensió per part de l’empresa Iberdrola sobre els terrenys que havien quedat calcinats després del greu incendi forestal ocorregut el 6 i 7 de setembre de 2010, just un any abans.

Així, la Plataforma ha proposat diverses mesures per col·laborar i visibilitzar la situació, com la presència de gent a les portes del Jutjat el dia 12, la participació en els actes solidaris organitzats per recaptar els possibles fons necessaris per a sancions econòmiques als detinguts o l’ús del logotip de la Plataforma a les xarxes socials. També s’ha proposat la recuperació de les samarretes amb la imatge de la Plataforma que es van utilitzar anys enrere.

A continuació es pot llegir el manifest complet de la Plataforma:

“Han passat cinc anys des que la Vall d’Albaida s’organitzara per lluitar contra el projecte d’alta tensió que afectava quatre termes municipals (Albaida, Benissoda, Agullent i Ontinyent), els pobles dels quals es declararen en contra en la seua totalitat. Una infinitat de col·lectius, persones a títol individual i ajuntaments, s’uniren per fer front a un projecte injust i ple d’irregularitats, que rebia el rebuig de tothom. Foren mesos de mobilitzacions, infinitat de jornades i activitats, fins i tot d’algunes manifestacions multitudinàries.

Tot allò va unir a una comarca en un mateix sentiment, sense importar la ideologia política o qualsevol altra diferència; tothom ens vàrem unir amb un únic objectiu: aturar el projecte d’alta tensió d’Iberdrola que, a més a més, es projectava sobre una serra devastada pel foc pocs mesos abans.

Hui en dia es manté eixe esperit i la comarca continua unida per fer front a un altre projecte rebutjat pels pobles de la Vall d’Albaida, la planta de residus animals, projectada a La Pobla del Duc. La Vall d’Albaida està farta d’imposicions i s’organitza per defensar el territori; però, malauradament, les accions de protesta són reprimides pels poders polítics i econòmics, amb l’únic objectiu d’aturar aquest sentiment i provocar la por a la mobilització a tots aquells que defensen la seua terra.

La lluita contra l’alta tensió no podia ser diferent i durant les protestes tres persones foren detingudes i privades de la seua llibertat durant 24 hores. Ara són quatre les persones imputades i acusades de delictes greus, per a les que la fiscal sol·licita fortes multes (en total uns 17.000 euros) i inclús penes de presó d’1 any i 10 mesos. El judici tindrà lloc el 12 de setembre a Alzira, quan ja van a complir-se 5 anys des que succeïren els fets de què se’ls acusa.

Des de la Plataforma Contra l’Alta Tensió volem demanar la solidaritat de col·lectius, persones i ajuntaments, perquè no volem permetre que les mobilitzacions en defensa del territori acaben arruïnant la vida a uns pocs. De la mateixa manera que vàrem estar units ara fa cinc anys, ho estarem aquests dies. I com no, el proper 12 de Setembre, a les 10:30h a les portes del jutjat d’Alzira.

Volem fer una crida a la solidaritat per fer front a la repressió política i judicial que estan patint aquestes persones, perquè si ens toquen a una ens toquen a totes! Una comarca una força!”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

9 càmeres vigilaràn el disseminat dins del Pla de Xoc de Seguretat

La seua col·locació serà aprofitada com a element dissuasori per al bon ús dels contenidors de fem en l’extrarradi