Enllumenat proposa instal·lar fanals solars al tram que va des de la urbanització ‘Les Aigües’ fins a la de ‘El Pilar’

La regidoria d’Enllumenat ha proposat a l’equip de govern la implantació d’enllumenat solar al tram de la carretera CV-665 que va des de la Urbanització Les Aigües (Km. 0) fins al Col·legi d’Educació Especial o Urbanització El Pilar, amb una distància d’un quilòmetre de longitud aproximadament. Com ha explicat el regidor, Paco Penadés, “aquest tipus d’enllumenat solar, suposa la no necessitat d’excavació, sense tubs ni cablejat i que el seu consum és 0, ja que utilitza l’energia solar per a funcionar”.

Paco Penadés ha comentat que “havent observat la gran quantitat de gent que utilitza aquesta via durant el dia per a córrer o fer un passeig, pensem que seria més que necessari dotar-la d’enllumenat, perquè també fora utilitzada a les nits. Aquesta intervenció, afavoriria la descongestió de la coneguda com a Ruta del Colesterol, fet a tindre en compte en l’actual etapa que estem vivint, marcada per l’aparició del COVID-19 i les fases que l’acompanyen, on es fa necessari un major distanciament social en totes les activitats diàries”. A més a més, explica el regidor d’Enllumenat, “la proposta augmentaria les vies vianants amb enllumenat connectant amb el Camí de les Boles, sent per tant una intervenció de foment de l’activitat física i la salut dels ontinyentins i ontinyentines”.

El regidor d’enllumenat ha plantejat la proposta a les regidories implicades per a fer–la possible, Hisenda, Urbanisme, Obres i el propi departament d’Enllumenat. Com explica el regidor, s’haurien d’adquirir les lluminàries amb placa solar incorporada i segons l’estudi fet pel departament d’Enllumenat es preveu un total de 36 columnes de 5 metres d’altura, amb tecnologia LED de 30W amb un preu estimat una volta s’ha consultat alguns proveïdors és d’uns 30.000€ amb IVA inclòs. Per a fer possible l’actuació es comptaria amb la implantació dels ancoratges necessaris per part del personal del departament d’Obres, quedant així la instal·lació de les columnes per part del personal d’Enllumenat”.

El regidor d’Enllumenat també ha valorat com a important que “aquest tipus d’accions retornen en l’economia d’Ontinyent, podent incloure’s aquesta actuació en la relació de treballs que l’Ajuntament va a dur a terme per a minorar els efectes de la crisis del COVID-19 i afavorint la compra a proveïdors locals”. Per tant, explica Paco Penadés, “es tracta d’una actuació que contribueix a millorar les zones per a poder caminar o fer esport pel poble, incrementa les mateixes i les dota de major seguretat per la seua il·luminació i contribuïm a l’economia de la ciutat”.

Finalment, el regidor Paco Penadés ha comentat que donat que la Regidoria d’Enllumenat no compta amb partida d’inversions ha formulat la proposta a l’equip de govern per al seu estudi i possible execució i espera es realitze perquè de segur serà molt valorada per la ciutadania.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa desenvolupar un projecte de recollida i tractament de residus fitosanitaris

El passat 14 de maig, el grup municipal Compromís per Ontinyent feia arribar al Consell …