Ontinyent elabora 450 dossiers pedagògics personalitzats per a l’alumnat sense accés a internet

El Pla Pedagògic posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de fer front als efectes de la “bretxa digital” entre l’alumnat escolar ha servit per elaborar 450 dossiers personalitzats per a 250 xiquets i xiquetes sense accés a internet. Es tracta d’una de les principals accions posades en marxa des de la regidoria d’Educació durant l’Estat d’Alarma per tal de minvar les desigualtats educatives generades per la crisi del Coronavirus.

El regidor de l’àrea, Óscar Borrell, explicava que “la crisi del Covid-19 havia deixat en situació de vulnerabilitat a estos 250 alumnes que no comptaven amb accés a internet o tenien problemes amb els dispositius de connexió. La competència en educació és autonòmica, però no podíem quedar-se creuats de braços i vam decidir actuar”, assenyalava. Així, amb aquest pla, un equip municipal que inclou 7 psicopedagogs ha recabat informació via telefònica de l’alumnat, coordinant l’elaboració d’estos dossiers personalitzats juntament amb el departament d’educació i els claustres dels centres, per distribuir posteriorment estos 450 dossiers, als que s’aniran afegint de nous: aquest mateix cap de setmana està previst que es lliuren 100 més.

Borrell conformava que el Pla Pedagògic seguirà funcionant mentre no s’alce l’Estat d’Alarma i els xiquets i xiquetes puguen tornar als centres, que ara han estat desinfectats i han obert les portes però sols per a tasques administratives. L’edil explicava que al servei s’afegeix el psicòleg del Departament de Joventut per elaborar plans personals d’estudi per a l’alumnat que preparar les PAU o exàmens finals, i destacava “el bon treball i coordinació entre el departament d’educació i el Gabinet Psicopedagògic des de minut 0 d’esta situació”.

Gestions per dotar de més tablets a l’alumnat

Dins d’esta línia de treball contra la “bretxa digital”, la regidoria d’Educació ha gestionat també l’ampliació del número de tablets per a ús educatiu dotades per la Generalitat per a l’alumnat amb menor accés a la tecnologia necessària. Borrell explicava que “les tablets assignades no eren suficients, hem fet gestions amb la Direcció General d’Infrastructures, i finalment podem ampliar la quantitat de tablets invertint els diners estalviats amb la gestió que hem fet des de l’Ajuntament del “Pla Edificat” en adquirir més tablets”, assenyalava. El regidor incidia en què dins de la gestió de “Edificant”, tot i la crisi del Covid19, l’Ajuntament ha iniciat les obres en el CEE Vall Blanca i s’ha gestionat l’inici de les dels CEIP La Solana i Lluis Vives. A més a més, també s’han fet obres al CPFPA Sant Carles.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Sanitat i Educació transmeten el protocol específic de protecció i prevenció de la COVID-19 als centres educatius

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport …