Compromís aposta per la indústria local i espera millores salarials per a les persones treballadores

0

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha fet balanç dels diferents projectes i ajudes posats en marxa per la Conselleria d’Economia, que lidera el Conseller Rafael Climent, després que el mateix conseller valorara recentment l’impacte positiu de les polítiques del Govern Valencià en la indústria ontinyentina.

En aquest sentit, la formació valencianista ha recordat l’impuls per part de la Conselleria d’Economia del Clúster Valencià de la Salut, per a la fabricació de material sanitari i de protecció en les empreses valencianes, implicant a diversos sectors productius entre els quals es troba el tèxtil de les nostres comarques. Així mateix, el grup municipal ha destacat les successives convocatòries durant els darrers anys d’ajudes a la modernització de polígons per part de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), i la nova línia d’ajudes a la reindustrialització, per valor de 5 milions d’euros, la convocatòria de la qual s’obrirà pròximament, per a aquelles empreses que han reorientat la seua activitat productiva a causa de la COVID-19.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “tots aquests projectes i línies d’ajudes que el Govern Valencià ve posant en marxa des de fa temps demostren un compromís ferm per la nostra indústria. En eixe sentit, desitgem que totes les ajudes i programes vigents de la Conselleria i l’IVACE tinguen com a resultat el manteniment i fins i tot la creació, per part de les empreses, de llocs de treball sòlids i amb unes millors condicions salarials per a les treballadores i treballadors”.

Tal com ha apuntat Calabuig, “relocalitzar la indústria a les nostres comarques és una acció clau per a reforçar el paper del sector i convertir-lo en un major generador de riquesa i prosperitat social. Hem d’apostar, com ja s’està fent, per estimular una indústria innovadora, competitiva, sostenible i també compromesa amb els llocs de treball estables i ben remunerats”.

En relació amb aquesta qüestió, la regidora Paloma Alberola ha comentat que “hem d’aprendre de la crisi de 2008, i no deixar enrere els salaris dels treballadors i treballadores durant el canvi de model productiu que cal afrontar. Enfortir el teixit industrial valencià ha de ser sinònim de buscar la competitivitat a través de la qualitat, no amb l’abaratiment de despeses per la reducció de salaris. Si no ho fem així, tindrem un mercat de treball feble, i en conseqüència, una societat més vulnerable en tots els sentits”.

“Els diferents programes d’ajudes de la Conselleria d’Economia de la Generalitat Valenciana són un impuls molt valuós. Ara toca que l’empresariat i la resta d’agents socials i econòmics continuen treballant conjuntament, des del diàleg social, perquè eixe impuls també repercutisca en les treballadores i treballadors de la indústria, i en el seu poder adquisitiu, que és el que garanteix la reactivació del consum que necessitem en aquests moments”, ha conclòs Alberola.