10/12/2023 - 5:48
Més

  El MAOVA acull una exposició d’acrílics inspirada en l’obra del botànic Cavanilles

  Altres notícies

  El Museu MAOVA d’Ontinyent acull fins al proper 9 de març l’exposició ‘Un camí, dues mirades. Cavanilles/Stübing’, organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial en col·laboració amb el Jardí Botànic de la Universitat de València i l’ajuntament de d’Ontinyent. L’alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Universitària Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, presidia l’acte inaugural de la mostra, acompanyat pel Vicerrector de Participació i Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla; el regidor d’Educació, Óscar Borrell, els comissaris de l’exposició, Aureli Domènech i Tono Herrero; i Gerardo Stübing, l’artista plàstic autor de la mostra.

  Gerardo Stübing és un artista plàstic valencià, d’origen germà, que compta amb una dilatada trajectòria i reconeixement científic en el camp de la Botànica, disciplina que ensenya com a professor universitari des de fa 30 anys a la Universitat de València. La labor pictòrica de Stübing s’allunya de la figuració captant l’essència de la planta, la qual cosa es pot definir, segons les paraules de l’autor, com “una abstracció ambigua basada en les plantes i els paisatges naturals”.

  La mostra està inspirada en l’obra del botànic valencià Antonio José Cavanilles, en les seues ‘Observacions’ del paisatge valencià, reinterpretada amb la sensibilitat de Gerardo Stübing. Segons l’autor, l’exposició evidencia com una mateixa temàtica es pot interpretar amb diferents missatges plàstics, adaptats al moment i situació històrica: “som dos botànics, un del segle XVIII i un altre del XXI. Mentre que en l’obra de Cavanilles podem veure dibuixos, aquarel·les o gravats, jo he optat per emprar materials no convencionals i actuals com l’alumini i el metacrilat”, explicava Stübing.

  La mostra es pot visitar fins al 9 de març de 2016 dimarts, dimecres, dijous, divendres i dissabte de 18:00 a 21:00 amb entrada lliure, i també de dilluns a divendres de 09:00 a 14:00 h. en cita concertada prèviament.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -