728x90px covid-aj-onti-01

Els alumnes de l’IES Jaume I conclouen el projecte “Muralart” amb un mural artístic al Parc Ausiàs March

Els alumnes 4t d’ESO de l’IES Jaume I estan procedint a decorar un dels murs del Parc Ausiàs March amb un gran mural artístic de 12 metres d’ample per entre 4 i 2 d’alt. Es tracta d’una iniciativa emmarcada al projecte “Muralart” posat en marxa pel grup artístic “Fraguart” amb la col·laboració dels tres instituts de la ciutat i l’Ajuntament d’Ontinyent, a la que han participat un total de 75 estudiants.

El regidor d’Obres, Manuel Cuesta, recordava que el projecte ja va tenir una primera fase el passat mes de gener amb l’elaboració d’un mural a la Plaça de la Coronació (al barri del Llombo) per part dels alumnes de l’IES l’Estació; una segona en abril, quan els alumnes 4t d’ESO de l’IES Pou Clar van decorar l’exterior del Centre Ocupacional “José Antonio Bodoque”(al barri de Sant Rafel) amb altre mural, i ara finalitza l’activitat amb el mural que estan fent els alumnes del Jaume I al barri de Sant Josep.

Cuesta recordava que la idea va partir de les artistes Amparo Calabuig i María Castro, components del grup “Fraguart”, “una idea que que emula altres semblant que s’estan duent a terme a ciutats com Madrid o Barcelona i que ens va semblar molt interessant, ja que ens permet decorar els espais públics mentre es du a terme una acció educativa i artística per part dels estudiants”. El consistori aporta el material i cedeix els espais que considera més adients per a estes obres, “que aporten un toc d’art i color als nostres barris que està tenint molt bona acceptació entre els veïns i veïnes, fins al punt que anem a tractar de reprendre-la el proper curs escolar”, avançava.

Des de Fraguart, María Castro i Amparo Calabuig han ha explicat que “en tots els casos l’acció va precedida d’una formació a l’alumnat, amb explicacions, passes de diapositives, etc”, agraint a l’Ajuntament l’aportació de la pintura i el muntatge de sistemes de seguretat i andamiatge, així com la col·laboració per fer possible una iniciativa “amb la que hem obtingut uns resultats tant educatius com artístics fins i tot millors als esperats”, concloïen.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

‘Ens quedem a casa’, una guia d’orientacions per a les famílies

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat …