Ajuntament d'Albaida

Albaida crea un Consell de Dones i ultima el seu Pla d’Igualtat

El plenari de l’Ajuntament d’Albaida ha aprovat a la seua última sessió la normativa reguladora del Consell de Dones d’Albaida, un organisme de caràcter consultiu que s’emmarca dins del Pla d’igualtat d’oportunitats Municipal al que s’ha vingut treballant en esta legislatura des de la Regidoria de la Dona, i que s’espera aprovar a finals de 2014 o principis de 2015.

La regidora de l’àrea, la socialista Eva Tormo, ha agraït l’adhesió de tots els grups a una iniciativa que també ha implicat a sindicats, associacions i col·lectius, i que està obert a la ciutadania en general, “perquè entenem que encara hi ha camí per recórrer fins assolir una igualtat real d’oportunitats, i la millor manera és aplicant la Democràcia Participativa per superar els partidismes i fer eixe camí totes i tots junts”, destacava.

Segons s’exposa al document aprovat al plenari, el Consell de Dones és un òrgan municipal de participació sectorial, de caràcter consultiu, creat per l’ajuntament, per tal de coordinar accions que afavorisquen la igualtat d’oportunitats entre les dones i els homes del municipi i el desenvolupament del Pla d’Igualtat. Aquest Pla, a més,  inclourà accions com la creació i manteniment d’un Centre de Dones, la monitorització de grups de treball per a  l’elaboració de la Carta de les Dones al municipi d’Albaida, o l’impuls a la creació i manteniment de xarxes de col·laboració  institucional entre centres d’acollida/pisos tutelats, serveis socials, serveis socio-sanitaris, serveis psicosocials, policia municipal i serveis jurídics a escala comarcal, per a millora de les dones víctimes de violència de gènere.

El Plenari del Consell de Dones d’Albaida estarà format per la persona que ostente la Regidoria de la Dona com a President o Presidenta, i inclourà entre els vocals un tècnic/a municipal de Serveis Socials a la Secretaría; Un/a representant de cada grup municipal amb representació de l’ajuntament; dels col·lectius d’associacions de dones de la ciutat; dels sindicats, de les associacions veïnals de la ciutat, les Ampes; el professorat i un tècnic o tècnica en participació Ciutadana. Comptarà amb una Comissió Permanent, i tindrà entre les seues competències la formulació de propostes als òrgans municipals, i l’emissió d’informes a iniciativa pròpia o de l’ajuntament.

A més del recolzament de tots els grups, Eva Tormo mostrava la seua satisfacció per la massiva afluència al plenari de representants de moltes de les entitats formaran part del Consell, que van mostrar el seu suport als estatuts del nou organisme: “entre totes i tots estem sentant les bases d’una fita molt important com serà un Pla d’Igualtat que és necessari i que servirà per defensar que dones i homes tingam les mateixes oportunitats a tots els nivells de la vida del poble”, destacava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

L’alcalde reunix telemàticament els portaveus per informar-los de les mesures contra el Coronavirus

L’acalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, es va reunir ahir de manera telemàtica els portaveus dels diferents …