El II Premi Balarma aborda la construcció de l’educació infantil del SXXI

La Sala d’Actes de la Facultat de Filologia de la Universitat de València (UV) acollia el passat dissabte la presentació del treball guanyador del II Premi d’investigació en Educació Infantil “Col·lectiu Balarma”, titolat “Una educació infantil per al segle XXI”. L’acte tenia lloc al si de les VI Jornades Internacionals d’Educació Infantil organitzades per l’Escola d’Estiu Marina-Safor, la UV i la Fundació Universitària Campus d’Ontinyent (FUCO) i on van acudir 250 mestres d’Educació Infantil de la Comunitat Valenciana.

L’Alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació, Jorge Rodríguez, destacava el paper de la FUCO en donar suport a la investigació i els estudis universitaris presents al Campus ontinyentí amb premis com aquest, que la Fundació dota amb 5.000 euros per estimular la recerca educativa. En l’acte també es comptava amb la intervenció de la rectora de la UV, Mavi Mestre, qui va exposar la importància de l’educació infantil i del treball que es fa en aquesta etapa educativa; i del professor de la Facultat de Magisteri Bernardino Salas, qui va posar de relleu el fet que el treball haja sorgit de la pròpia reflexió dels mestres i de la seua tasca docent. També estaven presents la Directora General d’Innovació educativa, Margarida Castellano; el Vicerector de Projecció Territorial i Societat de la UV, Jorge Hermosilla; la Directora del CEFIRE d’Infantil, Mabel López; i Óscar Borrell, regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent.

El grup de més de 15 mestres i investigadors guanyador del premi va fer una representació teatral del contingut del seu treball, que ha estat publicat per la FUCO, lliurant-se un exemplar del mateix als i les els assistents de la Jornada. Els autors del treball divideixen la seua proposta del que hauria de ser l’educació infantil en el segle XXI en quatre eixos vinculats a les potencialitats de les criatures: El cos (plataforma on aterren tots els aprenentatges); les emocions (tot allò que ens fa moure); les relacions (com a part de l’experiència humana de comunicació); i el context (entorn que determina allò que anem a aprendre). La Jornada, coordinada pel mestre Vicent Gràcia i el professor de la Facultat de Magisteri José Cantó, va tenir una segona part amb la conferència “Juguem?”, realitzada per André Stern.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Aclariment de la Generalitat sobre les retallades de l’EOI Ontinyent

Des de la Generalitat es demana que no es facen acusacions infundades sobre fets que …